Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές – Αναδιάρθρωση FTSE και αποτελέσματα στο επίκεντρο

ΧΑ: Μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές – Αναδιάρθρωση FTSE και αποτελέσματα στο επίκεντρο
Σήμερα το βράδυ αναμένεται και η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την DBRS με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αναβάθμιση
Σχετικά Άρθρα

Μεταβλητότητα γύρω από τις 900 μονάδες με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση.
Λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE, με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, αναμένεται αύξηση του όγκου των συναλλαγών.
Η είσοδος της Τράπεζας Πειραιώς στον FTSE All World και στον FTSE Global Mid Cap, βάζει τη μετοχή στο επίκεντρο της συνεδρίασης.
Επιπλέον τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται είναι ισχυρά και αναμένεται να φέρουν επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Χθες ανακοίνωσε η Jumbo ανώτερα των εκτιμήσεων κέρδη και μάλιστα πάνω από αυτά του 2019.
Ωστόσο, το μήνυμα της διοίκησης δεν ήταν αισιόδοξο, λόγω της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών και της αύξησης των ναύλων.
Πριν το σημερινό άνοιγμα δημοσιεύει αποτελέσματα η Aegean και οι αναλυτές περιμένουν θετικές ταμειακές ροές στο δεύτερο τρίμηνο για πρώτη φορά από το τρίτο τρίμηνο του 2019.
Σημειώνεται επίσης πως σήμερα λήγουν τα παράγωγα σειράς Σεπτεμβρίου.
Τέλος, σήμερα το βράδυ αναμένεται και η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την DBRS με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αναβάθμιση.

Eurobank Equities
Στη σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε συσσώρευση λόγω των μικτών τάσεων των διεθνών αγορών με τους επενδυτές να εστιάζουν στα επόμενα βήματα της FED και στους κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη από την Κίνα.

Euroxx
Η μεταβλητότητα γύρω από τις 900 μονάδες θα συνεχιστεί με υψηλότερους όγκους συναλλαγών λόγω και της αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE.
Jumbo, Aegean και Πειραιώς θα είναι στο επίκεντρο.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 904 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 900 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 910 και 920 μονάδες.
Λήγουν σήμερα τα παράγωγα της σειράς Σεπτεμβρίου και η DBRS θα ανακοινώσει την αξιολόγηση της για το ελληνικό αξιόχρεο.

Beta
Θετικό άνοιγμα αναμένεται λόγω των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων εξαμήνου τα οποία αναμένεται να στηρίξουν τις επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE θα λάβει χώρα στο κλείσιμο της συνεδρίασης.
Σημειώστε επίσης πως λήγουν τα παράγωγα σειράς Σεπτεμβρίου σήμερα.

Depolas
Η σημερινή εκπνοή των παραγώγων ενδεχομένως να πυροδοτήσει αυξημένη μεταβλητότητα, κάτι που πιθανότατα θα ισχύσει και για τις διεθνείς αγορές.
Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, άλλο ένα πολύ καλό εξάμηνο δημοσίευσε η Jumbo με τις πωλήσεις και κερδοφορία Α΄ εξαμήνου να ξεπερνούν και το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019.
Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ανέβηκαν στα 313,78 εκ. Ευρώ (+12,5%) τα EBITDA στα 103,2εκ. Ευρώ (+26,8%) και τα καθαρά κέρδη στα 67,2εκ. Ευρώ (+34,9%).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μικτό περιθώριο αυξήθηκε στο 53,1% από 52%, αλλά τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφοδιαστική αλυσίδα και την σημαντική αύξηση του μεταφορικού κόστους θα φανούν από το 2ο μισό της χρήσης αν δεν αλλάξει ουσιωδώς η εικόνα.
Πριν την σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε και τα μεγέθη Α΄ εξαμήνου της Aegean.
Από πλευράς μάκρο έχουμε την τελευταία μέτρηση του πληθωρισμού (Αύγουστος) της Ευρωζώνης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης