Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Ελλάκτωρ χάνει κατασκευαστικά έργα και στη Ρουμανία - Οι δικαιολογίες και οι αποτυχίες των εγγυητικών

Η Ελλάκτωρ χάνει κατασκευαστικά έργα και στη Ρουμανία - Οι δικαιολογίες και οι αποτυχίες των εγγυητικών
Η Άκτωρ στο Βουκουρέστι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει με αποτέλεσμα να μη συμμετέχει στον διαγωνισμό
Σχετικά Άρθρα
Σε πλήρη αδυναμία ανάληψης νέων κατασκευαστικών έργων φαίνεται να έχει περιπέσει η διοίκηση της Ελλάκτωρ και κυρίως της θυγατρικής ΑΚΤΩΡ.
Η αδυναμία συμμετοχής σε διαγωνισμούς δεν εμφανίζεται όμως μόνο στην ελληνική αγορά αλλά και στη Ρουμανία.
Το τελευταίο κρούσμα αφορά τρείς διαγωνισμούς που αφορούν τα έργα Highway Moldova A7, Ploiesti Buzau και Lot 1,2,3, συνολικού ύψους περίπου 900 εκατ. ευρώ.
Η συμμετοχή στους διαγωνισμούς αυτούς είχε ως προϋπόθεση την έκδοση εγγυητικών επιστολών συνολικά 6 εκατ. ευρώ αλλά η ΑΚΤΩΡ στο Βουκουρέστι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει με αποτέλεσμα να μη συμμετέχει στον διαγωνισμό.

Στο κενό η πρόσφατη επιτυχία της ΑΜΚ των 120 εκατ. ευρώ

Η εξέλιξη είναι παράδοξη και ίσως ανεξήγητη για εταιρεία που πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία αύξηση κεφαλαίου 120 εκατ. ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμμετοχή στους διαγωνισμούς ήταν πολύ ισχυρή καθώς περισσότερες από πενήντα κατασκευαστικές εταιρείας από την Ρουμανία, την Ιταλία, την Τουρκία, υπέβαλλαν προσφορές.
Στελέχη της εταιρείας που ρωτήθηκαν στην Αθήνα για το αίτιο της παράδοξης αποχής από διαγωνισμούς στους οποίους μάλιστα είχαν προετοιμαστεί, ισχυρίζονταν ότι δεν πρόκειται για έργα που αποφέρουν κέρδη και γιαυτό προτιμήθηκε η αποχή.
Βέβαια το επιχείρημα αυτό δεν εξηγεί το ενδιαφέρον δεκάδων άλλων κατασκευαστικών εταιρειών για τους διαγωνισμούς αυτούς.
Σημειώνεται ότι τον ίδιο ισχυρισμό οι αρμόδιοι της ΑΚΤΩΡ χρησιμοποιούν και για έργα στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι οι άλλες κατασκευαστικές εταιρείες ανέλαβαν ζημιογόνα έργα το τελευταίο εξάμηνο στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης