Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση υπ. Εργασίας σε ΣΥΡΙΖΑ για eFood: Καταγγέλλει τον εαυτό του; - Η πολιτική υποκρισία έχει και όρια!

Επίθεση υπ. Εργασίας σε ΣΥΡΙΖΑ για eFood: Καταγγέλλει τον εαυτό του; - Η πολιτική υποκρισία έχει και όρια!
Το υπουργείο Εργασίας αφήνει έμμεσες αιχμές και κατά της eFood
Σχετικά Άρθρα

Πυρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύει το υπουργείο Εργασίας με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με την eFood και τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς που δρομολογεί η εταιρεία.
Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Εργασίας σχολιάζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον εαυτό του για τις συνεργατικές πλατφόρμες», ενώ κάνει λόγο για διαστρέβλωση του περιεχομένου του πρόσφατου εργασιακού νόμου.
Παράλληλα, το υπουργείου Εργασίας αφήνει αιχμές και κατά της εταιρείας κάνοντας λόγο για «αρνητική πρακτική».

Η ανακοίνωση

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρονται τα εξής:
«Η εσφαλμένη και ατυχής επικοινωνία συνεργατικής πλατφόρμας με υπαλλήλους της, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, για την αλλαγή του τρόπου απασχόλησής τους, χρησιμοποιείται από κόμματα της αντιπολίτευσης για να διαστρεβλωθεί ακόμα μια φορά το περιεχόμενο του πρόσφατου εργασιακού νόμου 4808/2021.
Ισχυρίζονται ότι δήθεν ο νόμος αυτός είναι που επέτρεψε τις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών στο συγκεκριμένο χώρο, όταν είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους συμβάσεις υπάρχουν σχεδόν σε όλη τη Ευρώπη και ακόμα περισσότερο ότι επιτρέπονταν και υπογράφονταν όταν κυβέρνηση ήταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι καταγγέλλει λοιπόν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ; Τον εαυτό του; Τις πρακτικές του; Τους νόμους του; Η πολιτική υποκρισία έχει και όρια!
Αντίθετα ο πρόσφατος εργασιακός νόμος ενισχύει τα δικαιώματα των εργαζομένων στις συνεργατικές πλατφόρμες καθώς εισάγει τον συνδικαλισμό για τους freelancers, αλλά και επιβάλει συγκεκριμένες υποχρεώσεις για την κάλυψη του εξοπλισμού τους. Το δε ελληνικό δίκαιο στο συγκεκριμένο τομέα είναι εναρμονισμένο με τις πρακτικές που ακολουθούνται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Η κατάχρηση διατάξεων του εργατικού δικαίου είναι προφανώς καταδικαστέα. Και οι αρμόδιες αρχές επιβάλουν τις αντίστοιχες κυρώσεις όπου χρειάζεται. Η εκμετάλλευση όμως μιας αρνητικής πρακτικής προκειμένου να διαστρεβλωθεί ξεδιάντροπα το περιεχόμενο ενός νόμου που ενισχύει τα δικαιώματα των εργαζομένων στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο, σε σχέση με την προϋπάρχουσα κατάσταση, είναι μια ακόμα απόδειξη μιας χολερικής αντιπολίτευσης που δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης