Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Αίτημα για προσφορά παράγωγων προϊόντων υπέβαλε η Coinbase

Αίτημα για προσφορά παράγωγων προϊόντων υπέβαλε η Coinbase
Σκοπός μας είναι να επεκτείνουμε τις επιλογές των πελατών μας προσφέροντάς μας συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, ανέφερε η Coinbase

Αίτημα ένταξης στον οργανισμό αυτορρύθμισης National Futures Association, ώστε να του επιτραπεί η ελεύθερη διενέργεια συναλλαγών με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, υπέβαλε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase.
Σημειώνεται πως, στην ιστοσελίδα του οργανισμού National Futures Association (NFA), το ανταλλακτήριο αναφέρεται ως συμμετέχον υπό έγκριση NFA.
Από τη μεριά της, η Coinbase υποστήριξε μέσω Twitter πως «σκοπός μας είναι να επεκτείνουμε τις επιλογές των πελατών μας προσφέροντάς μας συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και, γενικά, παράγωγα προϊόντα μέσω πλατφορμών μας».
Ο Brett Tejpaul, επικεφαλής του Institutional Client Acquisition στην Coinbase, τόνισε ότι η προσφορά παραγώγων, συμπεριλαμβανομένων των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων, είναι πολύ σημαντική.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η Coinbase πούλησε επιτυχώς 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα, ενώ ο συνολικός όγκος παραγγελιών για την αγορά αυτών των τίτλων έφτασε τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τι είναι το παράγωγο

Τα παράγωγα δεν αποτελούν χωριστή κατηγορία προϊόντων αλλά «παράγονται» από συγκεκριμένες συναλλαγές των οποίων το υποκείμενο μέσο (δηλ. το αντικείμενο που μπορεί να αγορασθεί ή να πουληθεί) μπορεί να είναι μετοχή, ομόλογο, εμπόρευμα, συνάλλαγμα, τραπεζικό δάνειο, κρυπτονόμισμα ή ένας χρηματιστηριακός δείκτης.
Ετσι, αναφέρονται σε μετοχές, δείκτες μετοχών, ομόλογα, συνάλλαγμα ή εμπορεύματα.
Τα παράγωγα προϊόντα χρησιμοποιούνται κυρίως για συναλλαγές (trading), για αντιστάθμιση κινδύνων (hedging), καθώς και για την πρόκριση συναλλαγών (arbitrage).
Εμφανίζονται δε σε πολλούς τύπους οι οποίοι συνεχώς πολλαπλασιάζονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης