Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Χειρότερος των εκτιμήσεων ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Σεπτέμβριο του 201

ΗΠΑ: Χειρότερος των εκτιμήσεων ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Σεπτέμβριο του 201
Χειρότερη των αναμενόμενου η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2021

Χειρότερη των αναμενόμενου η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2021 , παραμένοντας σε υποτονικά επίπεδα μετά τη μεγάλη πτώση του Αυγούστου που προκάλεσε η ανησυχία για τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωονοϊού σε ολόκληρη τη χώρα.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του University of Michigan ενισχύθηκε ελαφρώς στις 71 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 70,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ωστόσο ήταν κατώτερος των εκτιμήσεων των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal και οι οποίοι τοποθετούσαν τον δείκτη στις 72,0 μονάδες.
"Η απότομη πτώση του καταναλωτικού κλίματος τον Αύγουστο σταμάτησε στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά η μικρή αύξηση σημαίνει ότι οι καταναλωτές ανέμεναν τις λιγότερο ευνοϊκές οικονομικές προοπτικές εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία", δήλωσε ο Richard Curtin, επικεφαλής οικονομολόγος της έρευνας.
Στα επιμέρους στοιχεία ο δείκτης για τις τρέχουσες συνθήκες υποχώρησε στο 77,1 τον Σεπτέμβριο από 78,5 τον Αύγουστο, ενώ ο δείκτης για τις προσδοκίες των καταναλωτών πρόσθεσε 2 μονάδες από τον Αύγουστο στις 67,1.
Η τελική μέτρηση για τον μήνα Σεπτέμβριο θα δημοσιευθεί την 1η Οκτωβρίου.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης