Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Όχι στην τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer στο σύνολο του πληθυσμού από τον FDA - Δεν είναι επαρκή τα δεδομένα

ΗΠΑ: Όχι στην τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer στο σύνολο του πληθυσμού από τον FDA - Δεν είναι επαρκή τα δεδομένα

Η συμβουλευτική επιτροπή της υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ψήφισε απόψε κατά της έγκρισης της χορήγησης αναμνηστικών δόσεων

Η χορήγηση μιας τρίτης, αναμνηστικής δόσης εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 στο σύνολο του πληθυσμού δεν δικαιολογείται στην παρούσα φάση, δεδομένου ότι τα εμβόλια παραμένουν πολύ αποτελεσματικά έναντι της σοβαρής νόσησης, ακόμη και απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα, εκτιμούν εμπειρογνώμονες της FDA, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής εμβολίων της ρυθμιστικής αρχής την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου ψήφισαν κατά μιας τρίτης, αναμνηστικής δόσης του εμβολίου BioNTech/Pfizer.
Υπενθυμίζεται ότι, παρότι η κυβέρνηση Biden έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για την έναρξη ενός ενισχυτικού προγράμματος την επόμενη εβδομάδα, πολλοί αξιωματούχοι υγείας εξέφρασαν αντίθετη άποψη.
Η Marion Gruber, διευθύντρια του γραφείου του FDA για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, είναι ένας από τους δύο ανώτερους αξιωματούχους υγείας που τάχθηκαν κατά του σχεδίου της αμερικανικής κυβέρνησης εξαρχής, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα που να δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα των δύο δόσεων εμβολίου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.
Η Sara Oliver, αναλύτρια στο τμήμα ιογενών ασθενειών του CDC, σημείωσε ότι, ενώ η αποτελεσματικότητα του εμβολίου από τη μόλυνση του κορωνοϊού μειώνεται, «είναι δύσκολο να διακρίνουμε πόσος χρόνος πρέπει να περάσει για να εξασθενήσει η επίδρασή του».
Ο Peter Marks, διευθυντής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA, δήλωσε ότι θα πρέπει να επικεντρωθoύμε «στην έρευνα που σχετίζεται με την τρίτη, ενισχυτική δόση, που εξετάζεται σήμερα, και όχι σε ζητήματα που σχετίζονται με την αξία των εμβολίων». 
Επισημαίνεται ότι η FDA έχει ήδη εγκρίνει τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων των εμβολίων τεχνολογίας mRNA σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

 

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης