Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Διεκδικούμε πακέτο από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τις αυξήσεις στην ενέργεια

Γεωργιάδης: Διεκδικούμε πακέτο από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τις αυξήσεις στην ενέργεια
Η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι το πιο μεγάλο από τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης

Διεκδικούμε πακέτο από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τις αυξήσεις στην ενέργεια, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδ. Γεωργιάδης.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αυτό ήταν ένα από τα σημεία στα οποία συμφώνησαν οι 9 ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου που συμμετείχαν χθες στην Σύνοδο Κορυφής στην Αθήνα, καθώς κάλεσαν τις Βρυξέλλες να πάρουν μέτρα για τις αυξήσεις στην ενέργεια.
Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιδοτήσεις στην ενέργεια για το επόμενο τρίμηνο μέχρι το τέλος του έτους, επειδή τότε λήγει το οικονομικό έτος, ενώ υπογράμμισε ότι το μέτρο θα συνεχιστεί και μετά, εάν συνεχιστούν και οι διεθνείς αυξήσεις.

Επιστρεπτέα προκαταβολή

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι όσοι επιχειρηματίες έχουν μείωση τζίρου από το 2019 στο 2020, άνω του 70%, θα επιστρέψουν μόνο το 25% των χρημάτων που έχουν λάβει.
Όπως είπε, η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι το πιο μεγάλο από τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Η οικονομία πηγαίνει καλά

Περαιτέρω, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι κάθε αναβάθμιση της οικονομίας της χώρας μας από οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, μας φέρνει ένα βήμα πιο μακριά από τα μνημόνια, καθώς μπορούμε να δανειστούμε από μόνοι μας από τις αγορές.
Τόνισε ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και ανέφερε ως παράδειγμα την αύξηση του τζίρου στην εστίαση, η οποία, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον Ιούλιο του 2021 ήταν κατά 170% αυξημένη σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020.
Όπως εξήγησε ο υπουργός, αυτό έγινε επειδή οι επιχειρήσεις ήταν ανοιχτές και η κυβέρνηση ήταν εκεί να τις στηρίζει.
Ακόμη, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν μόνο του και συμπλήρωσε ότι «θα έχουμε χρήματα να δώσουμε αν χρειαστεί, εκεί που πρέπει, λελογισμένα».
Τέλος, αναφερόμενος στους νέους εργαζόμενους, σημείωσε ότι θα παίρνουν 600 ευρώ από την κυβέρνηση και σημείωσε ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξάνεται ανάλογα με την ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης