Τένις

Davis Cup: Ήττα για τον Πέτρο Τσιτσιπά

Davis Cup: Ήττα για τον Πέτρο Τσιτσιπά

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 6-1, 6-3 από τον πολύπειρο Ρικάρντας Μπεράνκις.

Σχετικά Άρθρα

Ο Ρικάρντας Μπεράνκις (Νο107) ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη απέναντι στον Πέτρο Τσιτσιπά (Νο730) κάτι που επιβεβαιώθηκε και μέσα στο κορτ του Lyttos Beach. Ο Λιθουανός επικράτησε με 6-1, 6-3 και έκανε το 1-0 για τη Λιθουανία.

Στο 1ο set ο Μπεράνκις κυριάρχησε στο κορτ, κατακτώντας τα 5 τελευταία games του set μετατρέποντας το 1-1 σε 6-1, παραχωρώντας μόλις 6 πόντους στο service του και φτάνοντας σε 2 breaks.

Από την πλευρά του ο Τσιτσιπάς, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο δικό του service από το οποίο κέρδισε μόλις 9 πόντους έχοντας 58% κερδισμένους πόντους στο 1ο (7/12) και 25% στο 2ο (2/8).

Στο 2ο σκέλος τα πράγματα βελτιώθηκαν αισθητά στο service του Έλληνα παίκτη, ο οποίος έφτανε πιο εύκολα σε hold. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα πρώτα 3 service-games ο Τσιτσιπάς είχε παραχωρήσει μόλις τρεις πόντους στον Μπεράνκις (3/16).

Ωστόσο στο 4ο, ένα από τα πολλά χαμένα forehand του Τσιτσιπά στο παιχνίδι, έδωσε το break στον Μπεράνκις, ο οποίος προηγήθηκε με 4-3.

Στο επόμενο game ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα λάθη του Μπεράνκις τα οποία προήλθαν από τις πολύ καλές επιστροφές του Έλληνα τενίστα, φτάνοντας στο πρώτο του break-point (30/40).

Όμως από εκεί και πέρα έναν άσος, αλλά και 2 συνεχόμενα αβίαστα του Τσιτσιπά έδωσαν το game στον Μπεράνκις, ο οποίος πήρε προβάδισμα με 2 games (5-3), για να κλείσει το παιχνίδι αμέσως μετά με ένα ακόμη break κάνοντας το 1-0 για τη Λιθουανία.

Η επόμενη αναμέτρηση, που αναμένεται να είναι εξαιρετικά κρίσιμη, είναι αυτή μεταξύ του Μιχάλη Περβολαράκη και του Λαουρίνας Γκριγκέλις. Σε περίπτωση ήττας οι Λιθουανοί θα πάρουν ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα και θα απέχουν μόλις μια νίκη από την πρόκριση, την οποία θα διεκδικήσουν στις αναμετρήσεις της Κυριακής (19/9).

Σε αντίθετη περίπτωση η Εθνική μας ομάδα θα ισοφαρίσει τη σειρά και όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή με το πρώτο παιχνίδι της Κυριακής να είναι το διπλό.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης