Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Μικρή συμμετοχή στη διαδήλωση των υποστηρικτών Trump για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο

HΠΑ: Μικρή συμμετοχή στη διαδήλωση των υποστηρικτών Trump για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο

Περί τους 100-200 διαδηλωτές εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση, με ορισμένους να κρατούν σημαίες του ακροδεξιού κινήματος «Three Percenters»

Σχετικά Άρθρα

Οι αστυνομικοί υπερτερούσαν κατά πολύ αριθμητικά των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν σήμερα γύρω από το Καπιτώλιο, σε μια εκδήλωση συμπαράστασης προς τους κατηγορούμενους για την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο κτίριο, με στόχο να ανατρέψουν την εκλογική ήττα του πρώην προέδρου Donald Trump, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021.

Μέτρα ασφαλείας

Περί τους 100-200 διαδηλωτές εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση, με ορισμένους να κρατούν σημαίες του ακροδεξιού κινήματος «Three Percenters».
Ήταν πολύ λιγότεροι από τους 700 που περίμεναν οι οργανωτές και τους χιλιάδες που προκάλεσαν χάος στο Καπιτώλιο στις αρχές του έτους.
Εκατοντάδες αστυνομικοί περιπολούσαν στον χώρο γύρω από το Καπιτώλιο όπου, ενόψει της συγκέντρωσης αυτής, είχε επανατοποθετηθεί ο μαύρος φράχτης, ύψους 2,50 μέτρων, για να εμποδίσει τους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν το κτίριο. Σε επιφυλακή είχαν τεθεί και εκατό μέλη της Εθνοφρουράς.

«Πολιτικοί κρατούμενοι».

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ορισμένων ακροδεξιών υποστηρικτών του Trump να ξαναγράψουν την ιστορία της επίθεσης στο Καπιτώλιο και μολονότι τα γεγονότα καταγράφηκαν από κάμερες, οι ομιλητές, ο ένας μετά τον άλλον, επέμεναν ότι οι εκατοντάδες συλληφθέντες ταραξίες είναι «πολιτικοί κρατούμενοι».
Οι εισαγγελείς και οι νομομαθείς δηλώνουν ότι οι υποθέσεις αυτές αντιμετωπίζονται με τον πρέποντα τρόπο.
«Το θέμα είναι η δικαιοσύνη και η διαφορετική μεταχείριση» υποστήριξε ο Mat Breinard, εκ των διοργανωτών της συγκέντρωσης.

Τεταμένο κλίμα

Μολονότι το πλήθος ήταν μικρό, τα πνεύματα οξύνονταν κατά διαστήματα, με σποραδικές λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και αντιδιαδηλωτών.
Αστυνομικοί με ποδήλατα παρενέβησαν για να σταματήσουν κάποιους από αυτούς τους καβγάδες.
Άλλοι αστυνομικοί απομάκρυναν από το πλήθος έναν άνδρα ο οποίος είχε ένα μεγάλο μαχαίρι δεμένο στο πόδι του.

«Θέλουμε τον Trump»

Ένας άλλος, ο Tony Smith, 40 ετών, από το Άπερ Μάλμπορο του Μέριλαντ, είπε ότι πήγε στη συγκέντρωση για να ζητήσει τη δίκαιη δικαστική διαδικασία για όσους κατηγορούνται για την εισβολή στο Καπιτώλιο.
«Αν δεν το τιμήσουμε αυτό, δεν τιμούμε την Αμερική», είπε ο Smith, ο οποίος κρατούσε μια αφίσα με το σύνθημα «Θέλουμε τον Trump».
Σε αντίθεση με την 6η Ιανουαρίου, όταν το Κογκρέσο συνεδρίαζε για να επικυρώσει τη νίκη του Joe Biden, το Καπιτώλιο ήταν σχεδόν άδειο σήμερα και τα περισσότερα μέλη του έλειπαν από την Ουάσινγκτον.
Κανένα μέλος του Κογκρέσου δεν συμμετείχε στη διαδήλωση, αλλά δύο Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι απηύθυναν μήνυμα στο πλήθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης