Διεθνή

ΗΠΑ: Πλήρως εμβολιασμένοι οι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με Covid στη Φλόριντα - Θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

ΗΠΑ: Πλήρως εμβολιασμένοι οι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με Covid στη Φλόριντα -  Θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα
«Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στη νότια Φλόριντα είναι πλήρως εμβολιασμένοι», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη της Φλόριντα
Σχετικά Άρθρα

Οι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με Covid που χρειάζονται θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στη νότια Φλόριντα είναι «πλήρως εμβολιασμένοι» και ενώ παρατηρούνται εν μέσω προβλήματα στον εφοδιασμό με το σκευάσματα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ron DeSantis.
«Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στη νότια Φλόριντα είναι πλήρως εμβολιασμένοι», έγραψε η εκπρόσωπος του DeSantis, Christina Pushaw, απαντώντας σε ένα σχόλιο στο Twitter.
«Η Φλόριντα είναι πάνω από το μέσο όρο σε ποσοστό εμβολιασμού» ανέφερε και σημείωσε ότι «περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς στη νότια Φλόριντα που λαμβάνουν θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα είναι εμβολιασμένοι και έχουν σημαντικές λοιμώξεις».

Τα μονοκλωνικά αντισώματα

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι παρασκευασμένες πρωτεΐνες του ανοσοποιητικού συστήματος που ενισχύουν την ανοσοαπόκριση έναντι μιας λοίμωξης.
Τις προηγούμενες μέρες ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσαν σχέδια για τον έλεγχο της προσφοράς μονοκλωνικών αντισωμάτων στις ΗΠΑ λόγω προβλημάτων διανομής.
Οι ομοσπονδιακές αρχές «θα καθορίσουν την εβδομαδιαία ποσότητα προϊόντων mAb που λαμβάνει κάθε πολιτεία και επικράτεια με βάση την επιβάρυνση από τα κρούσματα και τη χρήση θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων».

Σύμφωνα με το CNN, η Φλόριντα, το Τέξας, ο Μισισιπής, το Τενεσί, η Αλαμπάμα, η Τζόρτζια και η Λουιζιάνα χρησιμοποιούν το 70 % του φαρμάκου.
«Δεδομένης αυτής της πραγματικότητας, πρέπει να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι η προμήθεια αυτών των σωτήριων θεραπειών παραμένει διαθέσιμη για όλες τις πολιτείες, όχι μόνο για ορισμένες», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας προσθέτοντας ότι ένα νέο σύστημα «θα βοηθήσει στη διατήρηση της ισότιμης κατανομής, τόσο γεωγραφικά. και προσωρινά, σε ολόκληρη τη χώρα».

Η παρέμβαση Biden


Πριν από την παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης, πολιτείες και νοσοκομεία μπορούσαν να αγοράσουν τα αντισώματα, χωρίς να χρειάζεται το ομοσπονδιακό πράσινο φως.
«Περισσότερο από το 50% των μονοκλωνικών αντισωμάτων που είχαν χρησιμοποιηθεί στη Φλόριντα επρόκειτο να μειωθεί», δήλωσε ο DeSantis την Πέμπτη (16/9/2021), προσθέτοντας ότι «θα υπάρξει τεράστια αναστάτωση και οι ασθενείς θα υποφέρουν από αυτό.
Το γραφείο του DeSantis ανακοίνωσε θα έχει διαβουλεύσεις με την εταιρεία GlaxoSmithKline, που παρασκευάζει θεραπείες έγχυσης μονοκλωνικών αντισωμάτων.
«Η διοίκηση του Biden ισχυρίστηκε ότι η Φλόριντα χρησιμοποιεί πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα μονοκλωνικών θεραπειών λόγω του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Epoch Times.

Αρχίζει η χορήγησή του στη Βρετανία

Το φάρμακο που δόθηκε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump όταν είχε προσβληθεί από κορωνοϊό το 2020 θα χρησιμοποιηθεί στα βρετανικά νοσοκομεία για τη θεραπεία ασθενών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Τον Αύγουστο του 2021, ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Sajid Javid, προανήγγειλε το Ronapreve ως την πρώτη θεραπεία που σχεδιάστηκε ειδικά για τον Covid-19 και έλαβε κανονιστική έγκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως το φάρμακο έχει τη δυνατότητα να ωφελήσει χιλιάδες ασθενείς, με την εισαγωγή του να απευθύνεται αρχικά σε εκείνους που δεν είχαν αναπτύξει ανταπόκριση αντισωμάτων κατά του Covid-19.
Θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών χωρίς αντισώματα ηλικίας 50 ετών και άνω, και εκείνων ηλικίας 12 έως 49 ετών που είναι ανοσοκατασταλμένοι.

Σώζει ζωές

Η βρετανική κυβέρνηση έχει προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες του εν λόγω φαρμάκου προκειμένου να χορηγηθεί σε επιλέξιμους ασθενείς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Εξασφαλίσαμε μια ολοκαίνουργια θεραπεία για τους πιο ευάλωτους ασθενείς μας σε νοσοκομεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και είμαι ενθουσιασμένος που θα σώσει ζωές από την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται του κόσμου στον εντοπισμό και την κυκλοφορία φαρμάκων που σώζουν ζωές, ιδιαίτερα για τον Covid-19, και θα συνεχίσουμε το ζωτικό έργο μας για να βρούμε τις καλύτερες διαθέσιμες θεραπείες για να σώσουμε ζωές και να προστατεύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε ο Javid.

Αποτελεσματικό φάρμακο

Τον Αύγουστο, ο Ρυθμιστικός Οργανισμός Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) ανακοίνωσε ότι τα δεδομένα κλινικών δοκιμών έδειξαν ότι το Ronapreve θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της μόλυνσης, τη θεραπεία συμπτωμάτων σοβαρής λοίμωξης και τη μείωση της πιθανότητας εισαγωγής στο νοσοκομείο.
Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν πριν από τον εκτεταμένο εμβολιασμό και πριν από την εμφάνιση παραλλαγών του ιού.
Το φάρμακο, ένας συνδυασμός δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων, έγινε το πρώτο προϊόν τέτοιου συνδυασμού που εγκρίθηκε για χρήση στην πρόληψη και τη θεραπεία οξείας λοίμωξης από τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι ανθρώπινες πρωτεΐνες που δρουν σαν φυσικά ανθρώπινα αντισώματα στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Σύμφωνα με την MHRA, το φάρμακο, που αναπτύχθηκε από τις φαρμακευτικές εταιρείες Regeneron και Roche και ήταν παλαιότερα γνωστό ως REGN-Cov2, χορηγείται είτε με ένεση είτε με έγχυση.


desnantis.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης