Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τρίτη δόση εμβολίων και οι ανεμβολίαστοι στην Ελλάδα – Τι ανέφεραν Δημόπουλος και Βασιλακόπουλος

Τρίτη δόση εμβολίων και οι ανεμβολίαστοι στην Ελλάδα – Τι ανέφεραν Δημόπουλος και Βασιλακόπουλος
«Tο μόνο που μας κάνει η τρίτη δόση είναι ότι αυξάνει τα αντισώματα και τα κύτταρα για να πολεμήσουμε τον ιό», ανέφερε ο Θ. Βασιλακόπουλος

«Κάθε νέα δόση είναι σαν μια «φοροελάφρυνση» γιατί οδηγεί σε βελτίωση», ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος.
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε αναφορά στη χορήγηση τρίτης δόσης, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα σύμφωνα με τις όποιες σχετικές μελέτες.
Όπως είπε, «το μόνο που μας κάνει η τρίτη δόση είναι ότι αυξάνει τα αντισώματα και τα κύτταρα για να πολεμήσουμε τον ιό».

Δημόπουλος: Τα υψηλότερα ποσοστά ανεμβολίαστων στην Ευρώπη έχει η Ελλάδα

Ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθ. Δημόπουλος, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στους ανεμβολίαστους πολίτες και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι στην Ελλάδα τα ποσοστά των συμπολιτών μας που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.
Πρόσθεσε ότι το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόβλημα το οποίο φαίνεται και από τις νοσηλείες, καθώς που είναι κυρίως άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Κάνοντας αναφορά στα εμβόλια, αφού σημείωσε ότι το κόστος σε σχέση με το όφελος είναι αυτό που καθοδηγεί τις αποφάσεις της Επιτροπής των Εμβολιασμών, τόνισε πως «νομίζω ότι σε άτομα άνω των 60 ετών η χορήγηση εμβολίων mRNA έχει ελάχιστα προβλήματα».
«Γνωρίζουμε ότι με τους αδενοιούς σε νεαρότερες γυναίκες έχουν παρατηρηθεί σπάνιες περιπτώσεις θρομβώσεων, καθώς και σπάνια επεισόδια περικαρδίτιδας σε εφήβους. Στα άτομα άνω των 60 ετών δεν έχουμε τέτοια επεισόδια με τα εμβόλια mRNA», συμπλήρωσε.
Τέλος, ο κ. Δημόπουλος υπενθύμισε ότι η αμερικανική επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε στον FDA την Παρασκευή 17/9 να χορηγηθεί η 3η δόση σε άτομα άνω των 65, σε άτομα που δεν μπορούν αναπτύξουν ανοσολογική απόκριση , αλλά και στους υγειονομικούς, προσθέτοντας ότι πιθανότατα το όριο αυτό θα διερευνηθεί τις επόμενες βδομάδες.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης