Football Talk

ΟΦΗ - ΑΕΚ 3-3: Ολική αυτοκτονία της «Ένωσης» - Οι Κρητικοί στάθηκαν στα πόδια τους και της «έκοψαν» δύο βαθμούς! (video)

ΟΦΗ - ΑΕΚ 3-3: Ολική αυτοκτονία της «Ένωσης» - Οι Κρητικοί στάθηκαν στα πόδια τους και της «έκοψαν» δύο βαθμούς! (video)
Ένα τρομερό ματς έλαβε χώρα στο «Γεντί Κουλέ» με τους ΟΦΗ και ΑΕΚ να αναδεικνύονται ισόπλαοι με 3-3, έπειτα από την μεγάλη ανατροπή των Κρητικών! Η «Ένωση» αποχώρησε από το γήπεδο με μόλις τον έναν βαθμό και έχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία...

ΟΦΗ και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 3-3, για τη 2η αγωνιστική της Super League. Ενώ η «Ένωση» βρέθηκε να προηγείται με διαφορά τριών τερμάτων και έχοντας αριθμητικό μειωνέκτημα, όμως οι Κρητικοί πάλεψαν με την ψυχή τους και κατάφεραν να πάρουν κι εκείνοι τελικά κάτι από το ματς!

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για την ΑΕΚ μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μισλέν απομάκρυνε τη μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή, ο Λιβάι Γκαρσία πετάχτηκε στον κενό χώρο και επιχείρησε το σουτ, προλαβαίνοντας την έξοδο του Επασί. Το ψιλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε ωστόσο, πέρασε άουτ.

Οι καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους συνέχισαν και στα επόμενα λεπτά, με τον Τζαβέλλα να απειλεί με κεφαλιά στο 5’. Έπειτα οι προσπάθειες απέφεραν καρπούς, με την ΑΕΚ να ανοίγει το σκορ! Ο Σέρχιο Αραούχο έκανε… ποδαρικό στη νέα του θητεία με την ομάδα, καθώς με ένα δυνατό συρτό σουτ «νίκησε» τον Επασί και έγραψε το 1-0. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Αργεντινού στην «Ένωση» για φέτος, με το τελευταίο να χρονολογείται στις 28 Ιουνίου του 2020 κόντρα στον Ολυμπιακό (1-2).

Στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης η ΑΕΚ είδε έναν παίκτη της να κοκκινίζεται. Με αφορμή ένα φάουλ του Λάμπρου στον Λιβάι Γκαρσία, προκλήθηκε σύρραξη ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Αρκετοί ποδοσφαιριστές από τον πάγκο της ΑΕΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο 24χρονος εξτρέμ έσπρωξε τον Λάμπρου, στην ολοκλήρωση του μαρκαρίσματος και αυτό άναψε τα πνεύματα. Ο Φωτιάς ήταν κάθετος, δίνοντας κίτρινη κάρτα σε Λάμπρου, Νέιρα και κόκκινη στον Λιβάι Γκαρσία.

Ο ΟΦΗ θέλησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα, λίγα λεπτά μετά την αποβολή του εξτρέμ της «Ένωσης». Συγκεκριμένα στο 39’ ο Λάμπρου επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Στάνκοβιτς με σουτ έξω από την περιοχή, όμως η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Αντί όμως οι Κρητικοί να ισοφαρίσουν, η ΑΕΚ μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματά της στην επόμενη ακριβώς φάση! Στο 41ο λεπτό ο Σιμάνσκι «σέρβιρε» στον Τσούμπερ στο ύψους του πέναλτι κι εκείνος με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0. Με αυτόν τον τρόπο ο Ελβετός σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με τα «κιτρινόμαυρα», σε ισάριθμες εμφανίσεις!

Λίγο πριν από την ανάπαυλα η «Ένωση» έφτασε πολύ κοντά και σε τρίτο τέρμα. Συγκεκριμένα στο 44’ ο Μισλέν ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ έξω από την περιοχή, ο Επασί απέκρουσε και στη συνέχεια ο Τζαβέλλας πήρε το ριμπάουντ αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η ΑΕΚ κατάφερε πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο να τριπλασιάσει τα τέρματά της, παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα. Συγκεκριμένα στο 64ο λεπτό ο Καρίμ Ανσαριφάντ – τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο – έγινε δέκτης της πάσας του Σάκχοφ, απέφυγε με περίτεχνο τρόπο τον Γκαγιέγκος και με ωραίο σουτ σημείωσε το 3-0.

Στη συνέχεια ο ΟΦΗ προσπάθησε με νύχια και με δόντια και κατάφερε εν τέλει να αντιδράσει, μειώνοντας το σκορ! Συγκεκριμένα στο 79’ ο Νέιρα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όντας αφύλακτος, έπειτα από την εκτέλεση του φάουλ από τα δεξιά (3-1).

Αυτό βέβαια ήταν μόνο η αρχή καθώς οι Κρητικοί πέτυχαν και δεύτερο γκολ, πέντε λεπτά αργότερα! Στο 84’ οι παίκτες της ομάδας έκλεψαν την μπάλα, ο Νέιρα έκανε το κοντρόλ στο ύψος της περιοχής και εξαπέλυσε το σουτ για το 3-2.

Τελικά ο ΟΦΗ κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων! Έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά και σε φάση διαρκείας στα καρέ του Στάνκοβιτς, ο Βούρος από κοντά έκανε το 3-3.

Η «Ένωση» αποχώρησε από το «Γεντί Κουλέ» με μια… πικρία στα χείλη της και πολλά παράπονα από τη διαιτησία της αναμέτρησης. Η ΠΑΕ με αναρτήσεις στα social media εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της με τις αποφάσεις του διαιτητή Φωτιά, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αρνητικό πρωταγωνιστή».

O MVP

Ο Χουάν Νέιρα. Ο Αργεντινός μέσος σημείωσε τα δύο τέρματα που έφεραν τον ΟΦΗ στο 3-2, ενώ ήταν παρών σε όλες τις επικίνδυνες φάσεις των Κρητικών.  

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Βούρου στις καθυστερήσεις του ματς. Ο 26χρονος σημείωσε το τέρμα της ισοφάρισης στο 90’+3, το οποίο ήταν και το πρώτο του προσωπικό τέρμα στην καριέρα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Κοροβέσης, Πασαλίδης (46' Ουές), Διαμαντής, Βούρος, Γκαγέγος, Νέιρα, Ντε Γκούζμαν, Λάμπρου (71' Γρίβας), Καμάου (46' Ντουρμισάι), Καστάνιος (59' Φαν Ντάινεν)

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (89' Σβάρνας), Τσούμπερ (75' Μάνταλος), Άμραμπατ (62' Σάκχοφ), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο (62' Ανσαριφάρντ)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης