Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τριγμοί στα εσωτερικά της Generali - Ο πόλεμος των μεγαλοεπενδυτών

Τριγμοί στα εσωτερικά της Generali - Ο πόλεμος των μεγαλοεπενδυτών
Δύο μεγιστάνες Ιταλοί και μεγαλοεπενδυτές της Generali ένωσαν τις δυνάμεις τους και ψάχνουν για συμμάχους με στόχο να αποκτήσουν δικαίωμα λόγου στην επιλογή του επόμενου διευθύνοντος συμβούλου της Ιταλικής Ασφαλιστικής
Σχετικά Άρθρα

Τα εμπόδια των δύο Ιταλών μεγιστάνων καλείται να υπερβεί ο Philippe Donnet, για να παραμείνει στην ηγεσία της Generali αλλά και αυτοί των θεσμικών επενδυτών και της επενδυτικής Mediobanca.
Δύο μεγιστάνες Ιταλοί και μεγαλοεπενδυτές της Generali ένωσαν τις δυνάμεις τους και ψάχνουν για συμμάχους με στόχο να αποκτήσουν δικαίωμα λόγου στην επιλογή του επόμενου διευθύνοντος συμβούλου της Ιταλικής Ασφαλιστικής.

Θέλουν να εκθρονίσουν τον Philippe Donnet


Ο μεγιστάνας των κατασκευών Francesco Gaetano Caltagirone και ο δισεκατομμυριούχος οπτικών ματιών Leonardo Del Vecchio παρουσίασαν ένα σύμφωνο διαβούλευσης προς τους μετόχους της ασφαλιστική σχετικά με τις αποφάσεις που αφορούν τη Generali πριν από τη γενική συνέλευση στις αρχές του 2022 με στόχο την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.
Μετά από παρέμβαση της ρυθμιστικής αρχής της αγοράς Consob για να αποκαλυφθούν περισσότερες πληροφορίες δημοσιοποιήθηκε ότι το σύμφωνο που σύναψαν οι δύο μεγιστάνες του πλούτου είναι ανοικτό και για άλλους επενδυτές.
Στα σχέδια των δύο μετόχων μέσω του συνδυασμένου μεριδίου τους που είναι 11,1% δεν είναι ο έλεγχος της Ιταλικής ασφαλιστικής αναφέρει το έγγραφο της ρυθμιστικής αρχής προκειμένου να αποφευχθούν παιχνίδια κερδοσκοπίας.
Οι δύο μέτοχοι δεν σχεδιάζουν, λέει το έγγραφο να ελέγξουν αποτελεσματικά τον ασφαλιστή μέσω του συνδυασμένου μεριδίου τους 11,1%, ώστε να αποφύγουν την ενεργοποίηση μιας υποχρεωτικής προσφοράς εξαγοράς, αναφέρει το έγγραφο.

Η αντίφαση

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Generali, Philippe Donnet που καθορίζει την πολιτική και τα επόμενα βήματα της ασφαλιστικής έχει δεχθεί πιέσεις από τους Caltagirone και Del Vecchio, μία και θεωρούν τα φιλόδοξα σχέδια της Generali περί συγχωνεύσεων και εξαγορών –μία εξ’ αυτών ΑΧΑ Ασφαλιστική με Generali Hellas- ανεπαρκή αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην Ιταλική ασφαλιστική.
O Philippe Donnet υποστηρίζεται από Mediobanca, την κορυφαία επενδυτική τράπεζας της Ιταλίας και κύριου επενδυτή της Generali με ποσοστό 13%. Ωστόσο, οι κινήσεις των δύο μεγιστάνων επενδυτών της Generali να ανοίξουν μερίδια στην Mediobanca ενισχύει την δύναμη επιρροής τους στις αποφάσεις της Generali.
Επιχειρώντας να κερδίσει χρόνο το διοικητικό συμβούλιο της Generali έχει δηλώσει ότι η πλειοψηφία των διευθυντών ότι η πλειοψηφία των διευθυντών της τάσσονται υπέρ της εκλογής του Philippe Donnet.

Άνοιξαν θέσεις στην Mediobanca και ψάχνουν για συμμάχους

Οι δύο μέτοχοι της αντίθετης παράταξης θα πρέπει να στρατολογήσουν συμμάχους για να αντιμετωπίσουν και να καταρρίψουν το τοίχος της Mediobanca, η οποία τη Δευτέρα θα μπορούσε να βασιστεί στην υποστήριξη οκτώ από τα 12 μη εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Generali στη συνεδρίαση.
Ενδεχόμενοι σύμμαχοι μπορεί να είναι ο Λορέντζο Πελικσιόλι, ο οποίος εκπροσωπεί τον Ιταλικό όμιλο De Agostini, κατέχοντας το 1,5% στη Generali. Η οικογένεια Benetton της Ιταλίας και το τραπεζικό ίδρυμα CRT με έδρα το Τορίνο, το οποίο από κοινού κατέχουν το 5,4% της Generali αλλά δεν έχουν εκπροσώπους στο διοικητικό συμβούλιο.
Ισχυρό λόγο στις αποφάσεις της Generali θα έχουν οι θεσμικοί επενδυτές οι κατέχουν ποσοστό 40%.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης