Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά covid στα παιδιά 5 – 11 ετών

Pfizer: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά covid στα παιδιά 5 – 11 ετών
Το συντομότερο δυνατό θα καταθέσουν αίτηση για την χορήγηση του σε ΗΠΑ, Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα

Την χορήγηση του εμβολίου τους κατά της covid στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών αναμένεται να ζητήσουν το συντομότερο δυνατό σε ΗΠΑ και Ευρώπη οι εταιρείες Pfizer/BioNTech, οι οποίες επικαλούμενες τις πρώτες κλινικές δοκιμές, αναφέρουν πως το σκεύασμα τους είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.
Σε ανακοίνωση τους υποστηρίζουν πως τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών ταιριάζουν με αυτά που παρατηρήθηκαν στην ηλικιακή ομάδα 16 – 25 ετών τόσο όσον αφορά την αποτελεσματικότητα τους όσο και στην ασφάλεια τους.
«Από τον Ιούλιο, τα κρούσματα covid σε παιδιά έχουν αυξηθεί κατά 240% στις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για εμβολιασμό» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο CEO της Pfizer, Albert Bourla.
«Αυτά τα αποτελέσματα παρέχουν μια ισχυρή βάση προκειμένου να αιτηθούμε την χορήγηση του εμβολίου μας σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.
Σχεδιάσουμε να τα υποβάλλουμε στον FDA και σε άλλες ρυθμιστικές αρχές το συντομότερο δυνατό» τονίζει ο Bourla.

Σε τρεις εβδομάδες

Κορυφαίοι Αμερικάνοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι ρυθμιστικές αρχές μπορούν να αποφασίσουν για το εάν το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό στα παιδιά σε διάστημα τριών εβδομάδων από την υποβολή του αιτήματος για έγκριση του εμβολίου.
Στις ΗΠΑ καταγράφεται λόγω της κυριαρχίας της μετάλλαξης Delta αύξηση των νοσηλειών σε παιδιά κάτω των 12 ετών, αν και πέρα από τη διαπίστωση ότι ο ιός είναι πιο μεταδοτικός, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι είναι πιο επικίνδυνος για αυτά.
Σημειώνεται πως το εμβόλιο έχει λάβει έγκριση για την χορήγηση του στις ηλικίες άνω των 12 ετών όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

Οι δοκιμές

Στα παιδιά 5 – 11 ετών δόθηκαν δύο δόσεις του εμβολίου, οι οποίες ωστόσο είχαν το ένα τρίτο της δόσης που δόθηκε στα παιδιά άνω των 12 ετών.
Οι εταιρείες περιμένουν τα στοιχεία για να δουν κατά πόσο το εμβόλιο λειτουργεί αποτελεσματικά στα παιδιά ηλικίας 2 – 5 ετών και 6 μηνών έως 2 ετών, κατά το τέταρτο τρίμηνο το 2021.
Σύμφωνα με το Reuters, οι κλινικές δοκιμές στα παιδιά δεν σχεδιάστηκαν για να μετρήσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων ανάμεσα σε εκείνα που το έκαναν και σε εκείνα που έλαβαν placebo, αλλά για να συγκρίνουν την ποσότητα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων στα παιδιά σε σχέση με αυτήν των ενηλίκων.
Όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες, το εμβόλιο ήταν καλά ανεκτό με τις παρενέργειες να είναι γενικά συγκρίσιμες με αυτές που καταγράφηκαν στην ηλικιακή ομάδα των 16 -25 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης