Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2021 της Flexopack

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2021 της Flexopack
Μειωμένα τα κέρδη, ανησυχία για το δεύτερο εξάμηνο αλλά και πολύ καλή η διάρθρωση της λογιστικής κατάστασης
Σχετικά Άρθρα

Οι συνεχιζόμενες ελλείψεις σε βασικές κατηγορίες πρώτων υλών σε παγκόσμιο επίπεδο, οι σημαντικές και συνεχείς αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών στη διεθνή αγορά και η σημαντική αύξηση του μεταφορικού κόστους και ιδίως του ναυτιλιακού ναύλου για τις μεταφορές µε κοντέινερ επηρέασαν και εξακολουθούν να επηρεάζουν την πορεία των αποτελεσμάτων της Flexopack.
Έτσι μαζί με τα μειωμένα μεγέθη του πρώτου εξαμήνου, η διοίκηση της Flexopack, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η αρνητική επίδραση και στο δεύτερο εξάμηνο.
Σε επίπεδο πρώτου εξαμήνου οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 49,98 εκατ. ευρώ από 51,3 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 2,7%, τα EBITDA στα 8,46 εκατ. ευρώ από 11,4 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 25,8% και τα καθαρά κέρδη στα 4,3 εκατ. ευρώ από 5,6 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 23,8%.
Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός ήταν στα 14,4 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 18 εκατ. ευρώ, που σημαίνει πως ο όμιλος έχει αρνητικό καθαρό δανεισμό 3,65 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως στο σύνολο της χρήσης 2020 ο όμιλος είχε καθαρά κέρδη 10,3 εκατ. ευρώ από 7,2 εκατ. ευρώ το 2019.
Η αποτίμηση της εισηγμένης είναι στα 93 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως αν γυρίσει ο όμιλος στην κερδοφορία του 2019, ήτοι 7,2 εκατ. ευρώ θα παίζει η μετοχή με p/e 13 φορές το οποίο και πάλι δε μπορεί να χαρακτηριστεί απαιτητικό.
Επιπλέον τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 86,9 εκατ. ευρώ από 83,4 εκατ. ευρώ που δίνουν p/bv μόλις 1,07 φορές και συνολικά η λογιστική κατάσταση εξακολουθεί να είναι σε εξαιρετική κατάσταση όπως και τα προηγούμενα χρόνια, με απουσία δανεισμού, με καλά αποθέματα και απαιτήσεις και χαμηλές υποχρεώσεις σε τρίτους.
Στο φετινό εξάμηνο αν και οι λειτουργικές ταμειακές ροές δεν πήγαν το ίδιο καλά με το περσινό εξάμηνο, οι χαμηλές επενδύσεις βοήθησαν στην περαιτέρω μείωση των δανείων, χωρίς να μειώσουν τα ταμειακά διαθέσιμα σε σύγκριση με την αρχή του έτους.
Σημειώνεται πως η μετοχή έχει ενσωματώσει το προηγούμενο διάστημα τις πληροφορίες που υπήρχαν για υποχώρηση της κερδοφορίας με αποτέλεσμα από την αρχή του έτους να υποχωρεί κατά 15,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης