Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα μετάλλαξη η R.1, χτυπάει «εμβολιασμένους» - Franklin Templeton: Οι άνθρωποι αγνοούν τι συμβαίνει με τον Covid 19

Νέα μετάλλαξη η R.1, χτυπάει «εμβολιασμένους» - Franklin Templeton: Οι άνθρωποι αγνοούν τι συμβαίνει με τον Covid 19
Οι επιστήμονες ανησυχούν για παρενέργειες από τα πολλαπλά εμβόλια
Σχετικά Άρθρα

Μια νέα μετάλλαξη η R1 ανακαλύφθηκε σε γηροκομείο του Κεντάκι, μολύνοντας και τους 45 ενοίκους αλλά και το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με τον επιστήμονα William A. Haseltine.
Το ενδιαφέρον είναι ότι όλοι ηλικιωμένοι και νοσηλευτικό προσωπικό ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, κατά ορισμένους η R.1 χτυπάει εμβολιασμένους.
Η παραλλαγή, που ονομάζεται R.1, προέρχεται από την Ιαπωνία και μόλυνε εργαζόμενους στο γηροκομείο που ήταν πλήρως εμβολιασμένοι αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό Haseltine.
Η μετάλλαξη R.1 έχει πάνω από 10.000 κρούσματα - καταχωρήσεις στη βάση δεδομένων GISAID SARS-CoV-2 , τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων στον κόσμο που οι ερευνητές χρησιμοποιούν για την παρακολούθηση και καταγραφή γονιδιωματικών δεδομένων.
«Η παραλλαγή περιέχει πέντε μεταλλάξεις που θεωρούνται ενδιαφέροντος»
«Το R.1 είναι μια παραλλαγή που πρέπει να παρακολουθήσουμε. Έχει εμφανιστεί τόσο στην Ιαπωνία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εκτός από αρκετές μεταλλάξεις, ιδίως στην ακίδα και την πρωτεΐνη νουκλεοκαψιδίου, η R.1 έχει μια σειρά από μοναδικές μεταλλάξεις που μπορούν να προσφέρουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα στη μετάδοση, την αντιγραφή και την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος».
Τα σχόλια του επιστήμονα έρχονται λίγες ημέρες αφότου η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ψήφισε κατά της χρήσης 3ης δόσης των εμβολίων της Pfizer στο ευρύ κοινό, αλλά συνέστησε μόνο χρήση 3ης δόσης σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Οι επιστήμονες ανησυχούν για παρενέργειες

Ορισμένα στελέχη του FDA έχουν σημειώσει ότι δεν είναι προς το παρόν σαφές εάν όσοι εμβολιαστούν με 3η δόση διατρέχουν κίνδυνο ανεπιθύμητων παρενεργειών, όπως μυοκαρδίτιδα (φλεγμονή του καρδιακού μυός) ή περικαρδίτιδα (φλεγμονή της εξωτερικής επένδυσης της καρδιάς).
Από τον Απρίλιο του 2021, έχουν αναφερθεί αυξημένες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από εμβολιασμό από εμβόλια Pfizer-BioNTech και Moderna, κυρίως μεταξύ νέων, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Dr. Joseph Mercola: Οι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει με τον Covid 19

Μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πριν κάποιο καιρό αποκάλυψε την άγνοια των ανθρώπων για τον covid 19.
Η γνώση δίνει τη δύναμη ώστε να λαμβάνονται τεκμηριωμένες αποφάσεις βασισμένες σε αποδεικτικά στοιχεία.
Μια τράπεζα δεν θα δανείσει χρήματα σε έναν επιχειρηματία χωρίς επιχειρηματικό σχέδιο.
Οι εταιρείες που λειτουργούν χωρίς προϋπολογισμό θα αποτύχουν.
Δεν θα συναινούσατε να πετάξετε σε αεροπλάνο με πιλότο που δεν έχει άδεια πιλότου.
Δεν θα μπαίνατε σε ταξί με οδηγό που δεν γνωρίζει να οδηγεί.
Και όμως, πολλοί έλαβαν αποφάσεις για την υγεία με βάση λανθασμένες αντιλήψεις, παραπληροφόρηση και μερικές φορές ξεκάθαρα ψέματα.
Μια έκθεση που κυκλοφόρησε το 2020, έξι μήνες μετά την πανδημία, αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί είχαν σημαντικές εσφαλμένες αντιλήψεις για τους κινδύνους που ενέχει ο COVID-19.

Τι υποστηρίζει η Franklin Templeton Investments

Ο οργανισμός διαχείρισης επενδύσεων Franklin Templeton Investments, σε συνεργασία με την Gallup, δημοσίευσε μια ανάλυση σχετικά με την κατανόηση των Αμερικανών για τη μόλυνση από τον COVID-19.
Σχεδόν όλοι οι θάνατοι στις ΗΠΑ από covid 19 ήταν μεταξύ ατόμων άνω των 55 ετών και όμως ένας μεγάλος αριθμός Αμερικανών εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο κίνδυνος για τα άτομα κάτω των 55 ετών είναι σχεδόν ο ίδιος με εκείνους που είναι άνω των 55 ετών.
Η Franklin Templeton και η Gallup Economics of Recovery διαπίστωσαν ότι υπήρχαν λανθασμένες αντιλήψεις στον γενικό πληθυσμό σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τη μόλυνση.
Κατά μέσο όρο, οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι τα άτομα ηλικίας 55 ετών αντιπροσωπεύουν το 50% των θανάτων από COVID-19.
Το πραγματικό ποσοστό είναι 92%.
Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι τα άτομα ηλικίας 44 ετών και κάτω αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% των συνολικών θανάτων από covid 19, το πραγματικό ποσοστό είναι 2,7%.
Οι Αμερικανοί υπερεκτιμούν τον κίνδυνο θανάτου από COVID-19 για άτομα ηλικίας 24 ετών και νεότερους κατά 50 φορές.
Με βάση την έρευνα, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι άτομα ηλικίας 18-24 ετών, έχουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία έως 400 φορές υψηλότερο από το πραγματικό ποσοστό αυτής της ηλικιακής ομάδας και για τις ηλικίες 25-34 είναι 90 φορές υψηλότερη

Στις 10 Φεβρουαρίου 2021, το CNN διαπίστωσε ότι η ομάδα που ήταν λιγότερο πιθανό να θεωρήσει τον COVID-19 ως κίνδυνο ήταν άτομα ηλικίας 18 έως 29 ετών.
Ωστόσο, το ποσοστό των ατόμων σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα ήταν σχεδόν ίσο με αυτό που βρέθηκε στη μελέτη Templeton-Gallup επτά μήνες
Στη Μελέτη Templeton-Gallup, το 59,1% των ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών ανησυχούσαν για σοβαρές παρενέργειες, ενώ στη δημοσκόπηση του CNN, το 58% των 18 έως 29 ετών ανησυχούσαν για σοβαρές παρενέργειες.
Ωστόσο, το ποσοστό των θανάτων σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα είναι επίσης σχεδόν πανομοιότυπο: 0,1% τον Ιούλιο του 2020 και 0,4% τον Αύγουστο του 2021.
Οι Δημοκρατικοί είναι πιο πιθανό από τους Ρεπουμπλικάνους να εμβολιαστούν πλήρως.
Επίσης αποκάλυψαν ότι το 76% των ατόμων που είχαν εμβολιαστεί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τον COVID-19 ως ένα ζήτημα υψηλού κινδύνου.

Η μόλυνση δεν επιδρά το ίδιο στις ηλικιακές ομάδες

Με βάση το ποσοστό των ατόμων που εμβολιάζονται στις ΗΠΑ, η πλειοψηφία των Αμερικανών έχουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι η μόλυνση έχει ευρεία επίδραση σε κάθε ηλικιακή ομάδα.
Σύμφωνα με τον ιχνηλάτη COVID-19 της Mayo Clinic 20, περίπου το 52,7% των ενηλίκων στις ΗΠΑ εμβολιάστηκε πλήρως στις 31 Αυγούστου 2021.
Η Washington Post ανέφερε στις 2 Αυγούστου 2021, ότι το 70% των ενηλίκων είχε εμβολιαστεί μια φορά.
Εάν το 76% των εμβολιασμένων πιστεύει ότι ο COVID είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για τον πληθυσμό, αυτό σημαίνει ότι το 40% με 53,2% των ανθρώπων εξακολουθεί να έχει αυτή την πεποίθηση.

Μια άλλη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 15 Ιουλίου 2021 έως τις 27 Ιουλίου 2021, διαπίστωσε ότι το 67% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί και το 3% δηλώνει ότι θα το κάνει το συντομότερο δυνατό.
Αυτός ο αριθμός παρέμεινε σχετικά αμετάβλητος από μια προηγούμενη δημοσκόπηση τον Ιούνιο του 2021.
Από αυτούς που απάντησαν, το 10% θέλει να «περιμένει και να δει» την απόδοση του εμβολίου και το 14% δηλώνει ότι «σίγουρα δεν» θα κάνει εμβόλιο.
Ο αριθμός αυτός παραμένει επίσης σχετικά σταθερός από τον Δεκέμβριο του 2020.

Μια νέα δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι τα εμβολιασμένα άτομα έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να ανησυχούν για τις νέες παραλλαγές του COVID σε σχέση με εκείνα που δεν είχαν εμβολιαστεί.
Επιπλέον, η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι πολλοί από τους μη εμβολιασμένους ενήλικες πιστεύουν ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο από τη μόλυνση, κάτι που είναι αντίθετο από το 88% των εμβολιασμένων ενηλίκων που πιστεύουν ότι η μόλυνση είναι μεγαλύτερος κίνδυνος από το εμβόλιο.

Η πλειοψηφία των μη εμβολιασμένων ενηλίκων πιστεύει ότι τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν «υπερβάλει» γενικά ως προς την σοβαρότητα της πανδημίας.
Τα δεδομένα άλλων χωρών αναφοράς, όπως το Ισραήλ και η Σκωτία, έδειξε ότι πάνω από το 50% αυτών που νοσηλεύτηκαν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2021 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.
Όταν η παραπληροφόρηση διαδίδεται από πάνω προς τα κάτω, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι Αμερικανοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η μόλυνση σκοτώνει ίσο αριθμό σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

Η συζήτηση για τη λογοκρισία στα κοινωνικά μέσα μαίνεται.
Σε καμία στιγμή της ιστορίας δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι οι άνθρωποι θα υποστήριζαν τη λογοκρισία των ιδεών σε κράτη που βασίζονται στην ελευθερία του λόγου.
Η λογοκρισία περιλαμβάνει

  • Μείωση των διαδηλώσεων και αποφυγή πανικού σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης
  • Προσθήκη επιπέδων ασφάλειας σε διαδικτυακές πλατφόρμες
  • Απαγόρευση του αντιληπτού «ψευδούς» περιεχομένου που επηρεάζει την κοινή γνώμη
  • Διατήρηση του τοπικού πληθυσμού υπό έλεγχο
  • Προστασία των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Δυστυχώς, μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν συνειδητοποιεί τι σηματοδοτεί η λογοκρισία.
Δεν αφορά μόνο την απώλεια της ελευθερίας του λόγου και του δικαιώματός σας να σκέφτεστε ελεύθερα.
Επιτρέπει μελλοντικά την συμμόρφωσή σας σε κάθε τι που θα σχεδιάζει η κυβέρνηση ενώ καταστέλλει την πρόσβασή σας σε αλήθειες - αλήθειες που θα μπορούσαν να σας σώσουν τη ζωή.

Τυφλωμένοι από την επιστήμη ή το ψέμα;

Στην ανάλυση της Franklin Templeton-Gallup, οι αμειρκανοί έχουν «τυφλωθεί από την επιστήμη» που τις περισσότερες φορές έχει χρησιμοποιηθεί με λανθασμένο τρόπο.
Για παράδειγμα, σε μια συνέντευξη στο MSNBC, ο Dr Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, τόνισε

«Η παραλλαγή Delta είναι η κυρίαρχη παραλλαγή τώρα στις ΗΠΑ. Περισσότερο από 80 ή 85%, και σε ορισμένες περιοχές 95%, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι σαφές τώρα ότι όταν υπάρχουν σημαντικές λοιμώξεις, συγκεκριμένα άτομα που εμβολιάζονται αλλά εξακολουθούν να μολύνονται με την παραλλαγή Delta, κάτι που συμβαίνει επειδή κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό.
Μάθαμε, χωρίς αμφιβολία, ότι τα άτομα που εμβολιάζονται προσβάλλονται από μια νέα λοίμωξη και μπορούν να την μεταδώσουν».

Οι προοδευτικοί με απόψεις Μεσαίωνα

Πιο πρόσφατα, η αποκαλούμενη «προοδευτική» Αμερικανίδα γερουσιαστής Elizabeth Warren, σε μια εξωφρενική, συκοφαντική και κατά βάση αντισυνταγματική προσπάθεια να καταστείλει την ελευθερία του λόγου, έστειλε μια επιστολή στην Amazon, ζητώντας μια «άμεση αναθεώρηση» των αλγορίθμων ώστε να ξεφορτωθεί η εταιρία βιβλία που διακινούν «παραπληροφόρηση για τον COVID».
Δύο ημέρες αργότερα, ο Αμερικανός Adam Schiff, D-Calif., ακολούθησε τα βήματα της Warren, στέλνοντας επιστολές στο Facebook και στο Amazon, ζητώντας πιο αποτελεσματική λογοκρισία για τα εμβόλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης