Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

GSER 2021: Στο blockchain και το fintech το 10% των startup - Εντυπωσιακό άλμα ανάπτυξης +107%

GSER 2021: Στο blockchain και το fintech το 10% των startup - Εντυπωσιακό άλμα ανάπτυξης +107%
Το 10% των νεοσύστατων νεοσύστατων επιχειρήσεων ασχολούνται με το blockchain

Σημαντικό ποσοστό νεοσύστατων επιχειρηματικών οντοτήτων σε όλο τον κόσμο εργάζονται πάνω στο blockchain και το fintech.
Με τα venture capitals να έχουν προτεραιότητα, ως φαίνεται, την αναδυόμενη τεχνολογία, η βιομηχανία του blockchain και της ψηφιακής οικονομίας καταγράφει σημαντικές εισροές σε κεφάλαια από μεγάλους εταιρικούς «παίκτες».
Σύμφωνα με την έκθεση Global Startup Ecosystem 2021, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, οι επιχειρήσεις που βασίζονται στο blockchain αντιπροσωπεύουν το 10% των νεοσύστατων επιχειρήσεων παγκοσμίως.
Ο αριθμός αυτός αποτελεί μέρος μιας σημαντικής τάσης που οδήγησε την αναδυόμενη τεχνολογία να γίνει ένας ταχέως αναπτυσσόμενος υποτομέας όσον αφορά τη χρηματοδότηση των startups.

Οι τομείς

Η έκθεση χωρίζει τις νεοσύστατες εταιρείες σε αναπτυσσόμενους, ώριμους και σε παρακμή υποτομείς.
Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η τεχνολογία blockchain ανήκει στην πρώτη ομάδα, με μέσο ρυθμό ανάπτυξης +107%, μαζί με τη γεωργική τεχνολογία (agtech), την τεχνητή νοημοσύνη (AI), τα big data και τη fintech.
Σύμφωνα με την έκθεση, το blockchain είναι ο δεύτερος ταχύτερα αναπτυσσόμενος υποτομέας όσον αφορά τη χρηματοδότηση σε πρώιμο στάδιο, με αύξηση 121% τα τελευταία πέντε χρόνια.
Η Silicon Valley παραμένει ηγετική πηγή χρηματοδότησης στο blockchain, με επενδυτές όπως ο Andreessen Horowitz να βρίσκονται τακτικά στους υποστηρικτές.
Καταγραφή_110.JPG
Global Startup Ecosystem Report

Σημειώνεται πως η Global Startup Ecosystem Report χρησιμοποίησε δεδομένα έρευνας από 10.000 στελέχη νεοσύστατων επιχειρήσεων παγκοσμίως, όπως εξηγεί η σελίδα μεθοδολογίας του. 
Παρότι η GSER επικεντρώνεται στην υποστήριξη startups που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, οι λεπτομέρειες της έκθεσης συμβαδίζουν με την ανοδική τάση που παρουσιάζει blockchain στις προτιμήσεις των Venture Capitals.
Τον Απρίλιο, η Cointelegraph Consulting ανέφερε ότι οι εταιρείες VC είχαν επενδύσει πάνω από 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές που συνδέονται με το blockchain.
Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2021, τα VC επένδυσαν περίπου 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε νεοσύστατες εταιρείες κρυπτογράφησης και blockchain.
Εκ των πραγμάτων, η είσοδος των επενδυτικών κεφαλαίων στον χώρο του blockchain είναι κρίσιμο αντεπιχείρημα απέναντι στις κριτικές και την αμφισβήτηση που διατυπώνονται σε ό,τι αφορά το blockchain και το αν αποτελεί πρόταση αξίας, ως αναδυόμενη τεχνολογία, στην οικονομική δραστηριότητα.
Με τα κρυπτονομίσματα και το blockchain να τραβούν συχνά την προσοχή για τους λάθους λόγους από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, αυτές οι επενδύσεις, που είναι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, θα μπορούσαν να είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της εν λόγω βιομηχανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης