Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell: Aλλάζουμε τους κανόνες χρηματιστηριακών συναλλαγών για τα μέλη της Fed

Powell: Aλλάζουμε τους κανόνες χρηματιστηριακών συναλλαγών για τα μέλη της Fed
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα συνεχίσει να στηρίζει στην αμερικανική οικονομία με στόχο την ανάκαμψή της

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell δήλωσε την Τετάρτη ότι οι τρέχοντες κανόνες διαπραγμάτευσης για τα μέλη της κεντρικής τράπεζας είναι ανεπαρκείς και υποσχέθηκε ότι θα «αλλάξουν», αφού οι καταχωρήσεις έδειξαν ότι αξιωματούχοι διαπραγματεύτηκαν μετοχές και ομόλογα που θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις αποφάσεις τους.
Συγκεκριμένα, ο Powell είπε ότι οι υπάλληλοι της Fed θα πρέπει κατά κανόνα να αποκλείονται από την κατοχή περιουσιακών στοιχείων που αγοράζει η κεντρική τράπεζα ως μέρος των τακτικών αγορών περιουσιακών στοιχείων της και έκτακτων μέτρων ρευστότητας.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες, οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που κατέθεσαν οι 12 πρόεδροι των περιφερειακών τραπεζών της Fed αποκάλυψαν ότι ορισμένες συναλλαγές είχαν γίνει καθ' όλη τη διάρκεια του 2020, ενώ κάποιοι κατείχαν θέσεις εκατομμυρίων δολαρίων χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στα χαρτοφυλάκιά τους.
Ειδικότερα, ο Jay Powell ζήτησε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας να γίνει σχετική έρευνα, ύστερα από αναφορές ότι ο Robert Kaplan, διοικητής της Fed του Ντάλας, και ο Eric Rosengren της Βοστώνης πραγματοποίησαν επενδύσεις σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η κεντρική τράπεζα κινούνταν από επιθετικά έως τελείως ανορθόδοξα για να ενισχύσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Ο Kaplan αποκάλυψε ότι κατείχε μετοχές αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε 27 εισηγμένες εταιρείες, κεφάλαια και εναλλακτικές επενδύσεις.
Ο Rosengren διαθέτει μετοχές αξίας τουλάχιστον 151.000 δολαρίων σε τέσσερα funds που επενδύουν σε ακίνητα.

Στόχος η ανάκαμψη 

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα συνεχίσει να στηρίζει στην αμερικανική οικονομία με στόχο την ανάκαμψή της από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, τόνισε ο επικεφαλής της Federal Reserve, Jay Powell, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC).
Ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ επεσήμανε πως η πρόοδος του εμβολιαστικού προγράμματος στις ΗΠΑ και τα μέτρα οικονομικής στήριξης της κυβέρνησης Μπάιντεν στηρίζουν την πορεία προς την οριστική ανάκαμψη.
Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Fed, οι δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας εξακολουθούν να ενισχύονται, επισημαίνοντας ειδικότερα την άνοδο του ΑΕΠ κατά 6,4% στο πρώτο εξάμηνο του 2021, αύξηση που αναμένεται να συνεχιστεί με αντίστοιχο ρυθμό και το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης