Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει πλέον η επιλογή του lockdown – Δεν το αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει πλέον η επιλογή του lockdown – Δεν το αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία
Δεν μπορούμε να σέρνουμε στα τμήματα, δασκάλους και καθηγητές επειδή εφαρμόζουν το νόμο είπε ο κ.Θεοδωρικάκος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν υπάρχει ως επιλογή το lockdown διότι απλά δεν το αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία διατύπωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις μηνύσεις κατά δασκάλων και καθηγητών.
«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει η επιλογή πλέον του lockdown, διότι δεν το αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία.
Για αυτόν τον λόγο έπρεπε να υπάρξουν μια σειρά μέτρα που αφορούν και τους εκπαιδευτικούς χώρους, που πρέπει να εφαρμοστούν.
Συνεπώς οι πάντες πρέπει να φέρονται με υπευθυνότητα, να πειθαρχούμε στους νόμους και τις αποφάσεις και να μην κάνουμε ό,τι μπορούμε για την παραβίασή τους, γιατί αυτό στρέφεται εναντίον όλης της κοινωνίας» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Θεοδωρικάκος.

Δεν μπορούμε να σέρνουμε στα ΑΤ δασκάλους και καθηγητές

«Η αστυνομία είναι εδώ για να συμβάλλει στην εφαρμογή των νόμων και στη διασφάλιση της κοινωνικής ομαλότητας.
Είχαν υπάρξει τις προηγούμενες ημέρες, περίπου τρεις, και σε μερικές περιπτώσεις γράφτηκαν πράγματα που δεν ίσχυαν, όπου γίνονταν μηνύσεις μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών στα σχολεία και η αστυνομία κατά παραγγελία των εισαγγελέων έπαιρνε τους ενδιαφερόμενους στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να υποβληθούν αμοιβαία οι μηνύσεις.
Αυτό έγινε σε 1 με 2 περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Καθώς όμως διαπίστωσα ότι αυτό θα μπορούσε να πάρει έκταση ενδεχομένως, διότι το κύμα της έλλειψης λογικής θα μπορούσε να αυξηθεί, έδωσα μια οδηγία στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος ήταν σύμφωνος με αυτή καθώς είχε διαπιστώσει και εκείνος τα ίδια πράγματα, ότι οι αστυνομικοί αν προκύπτουν τέτοια θέματα δεν θα οδηγούν διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολεία στο αστυνομικό τμήμα.
Εμείς ενδιαφερόμαστε για την ουσιαστική εφαρμογή των νόμων, δεν μπορούμε να σέρνουμε στα ΑΤ δασκάλους, καθηγητές επειδή εφαρμόζουν τον νόμο και κάποιοι εξαιτίας του παραλογισμού τους και της έλλειψης υπεύθυνης συμπεριφοράς κάνουν μηνύσεις και θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην κοινωνική γαλήνη» τόνισε ο κ.Θεοδωρικάκος.
Ερωτηθείς γιατί δεν έγινε νωρίτερα μια τέτοια ρύθμιση ο κ.Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Τι να προβλεφθεί;
Ότι υπάρχουν κάποιοι τρελοί που πάνε να κυνηγήσουν δασκάλους και καθηγητές με μηνύσεις;
Θέλαμε να πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσουν πιο σοβαρά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης