Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη – Ανεμβολίαστος 20χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Παπανικολάου

Θεσσαλονίκη – Ανεμβολίαστος 20χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Παπανικολάου
Στη ΜΕΘ του Παπανικολάου, αυτή τη στιγμή βρίσκεται διασωληνωμένος και ένας 20χρονος ανεμβολίαστος ασθενής

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στους ειδικούς η πορεία των κρουσμάτων στην Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, οι ΜΕΘ είναι ασφυκτικά γεμάτες, δύο σχολικά τμήματα έχουν κλείσει και τα κρούσματα αυξάνονται όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα.
Μιλώντας στη «Κ» η διευθύντρια της ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ Ελένη Γκέκα, εξέφρασε την ανησυχία της για τα επιδημιολογικά δεδομένα λέγοντας: «Πίστευα ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αλλά δυστυχώς δεν είναι».
«Χθες εφημερεύαμε και είχαμε έλλειψη κλινών, στείλαμε και περιστατικά εκτός νοσοκομείου», αναφέρει στην «Κ» η Μηλίτσα Μπιτζάνη, διευθύντρια της Α΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, τονίζοντας πως και οι 22 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού είναι κατειλημμένες, όπως και οι 15 κλίνες ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ, και οι 8 στον «Άγιο Δημήτριο», σύμφωνα με τις διευθύντριες των διαφορετικών μονάδων.
Η κ. Μπιτζάνη τονίζει ότι τα περιστατικά που χρειάζονται διασωλήνωση τώρα είναι πιο βαριά από ό,τι στα προηγούμενα κύματα.
«Μένουν πολύ καιρό στη μονάδα, το λιγότερο που θα μείνει ένα περιστατικό σε ΜΕΘ είναι 20 μέρες», αναφέρει, γεγονός που έχει παρατηρήσει και η Γλυκερία Βλαχογιάννη, διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη.
«Αυτοί οι ασθενείς μένουν για αρκετό χρονικό διάστημα διασωληνωμένοι, δεν βγαίνουν εύκολα αυτά τα περιστατικά και τα περισσότερα καταλήγουν», λέει η κ. Βλαχογιάννη.
Και οι τρεις διευθύντριες ΜΕΘ τονίζουν πως η τεράστια πλειοψηφία των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι, κάθε μία αναφέρει πως στην κλινική της έχει μόνο έναν εμβολιασμένο, με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με την κ. Βλαχογιάννη, η αύξηση των περιστατικών για διασωλήνωση ξεκίνησε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας – «από την Παρασκευή γεμίσαμε», τονίζει, «θα τρελαθούμε αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό, δεν θα αντέξουμε άλλο».

Στη ΜΕΘ του Παπανικολάου, αυτή τη στιγμή βρίσκεται διασωληνωμένος και ένας 20χρονος ανεμβολίαστος ασθενής.
Στο Ιπποκράτειο, όπου και οι 15 κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες από ανεμβολίαστους ασθενείς, νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ 70 ενήλικοι ασθενείς και 8 παιδιά από 9 χρόνων και κάτω, σύμφωνα με πηγές. Η κ. Βλαχογιάννη τονίζει πως το θέμα των παιδιών απασχολεί πολύ.
«Νοσηλεύονται πολλά παιδάκια πια», εκτός ΜΕΘ, «κάτι το οποίο δεν είχαμε στο προηγούμενο κύμα – όσο υπάρχει αυτή η τρέλα των αρνητών, ο ιός συνεχίζει τα παιχνίδια του, αν κλιμακωθεί κι άλλο θα έχουμε πρόβλημα», δηλώνει, τονίζοντας πως τέτοια εποχή πέρυσι τα πράγματα ήταν σχετικά ήσυχα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης