Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Υψηλό τριετίας για το Brent - Άνοδος +1,4%, στα 77,25 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Υψηλό τριετίας για το Brent - Άνοδος +1,4%, στα 77,25 δολάρια το βαρέλι
Το συμβόλαιο παράδοσης Νοεμβρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate ενισχύθηκε την Πέμπτη κατά 1,07 δολάρια ή 1,5 και έκλεισε στα 73,30 δολάρια το βαρέλι

Κέρδη κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, με το αμερικανικό αργό να ολοκληρώνει την ημέρα στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου και το Brent να σκαρφαλώνει σε υψηλό σχεδόν τριών ετών.
Τη σημερινή άνοδο τροφοδότησαν αφενός τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν εχθές και έδειξαν πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2018 σε συνδυασμό με την ισχυρή ζήτηση και αφετέρου η αργή ανάκαμψη της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού μετά τον τυφώνα Άιντα.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο παράδοσης Νοεμβρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate ενισχύθηκε την Πέμπτη κατά 1,07 δολάρια ή 1,5 και έκλεισε στα 73,30 δολάρια το βαρέλι.
Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του επικείμενου συμβολαίου από τις 30 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data.
Ανάλογα κέρδη κατέγραψε και το αργό τύπου Brent προσθέτοντας σήμερα 1,06 δολάρια ή 1,4% και ολοκληρώνοντας την ημέρα στα 77,25 δολάρια το βαρέλι. Επίπεδο που αποτελεί το υψηλότερο κλείσιμο από τις 29 Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data.
Μια ακόμη καταιγίδα αναμένεται να αναβαθμιστεί σε μεγάλο τυφώνα στον Ατλαντικό, αλλά η μακροπρόθεσμη πορεία είναι ακόμα αβέβαιη σε αυτό το σημείο”, μεταδίδει το MarketWatch. "Εν μέσω αυτού του κλίματος στις αγορές μετοχών και της αβεβαιότητας που δημιουργούν οι μελλοντικές καταιγίδες, αναμένουμε να διατηρηθεί η δυναμική στην αγορά ενέργειας έως ότου υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια”, εξηγεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης