Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του πιστοποιητικού εμβολιασμού – Στα «κάγκελα» και η εστίαση

Ολλανδία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του πιστοποιητικού εμβολιασμού – Στα «κάγκελα» και η εστίαση
Πάνω από το 40% των ιδιοκτητών μπαρ και εστιατορίων δεν σκοπεύουν να ζητήσουν από τους πελάτες το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Σχετικά Άρθρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκατοντάδες πολίτες στη Χάγη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την είσοδο σε μπαρ, εστιατόρια, θέατρα και άλλους χώρους μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με την επίδειξη αρνητικού τεστ για Covid.
O νέος νόμος για το αρνητικό τεστ συνέπεσε με την άρση σχεδόν όλων των μέτρων κοινωνικής απόστασης στην Ολλανδία όπου το 72% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.
Ενώ οι μάσκες θα εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι μαθητές και οι δάσκαλοι δεν θα χρειάζεται πλέον να τις φορούν στα σχολεία, ενώ καταργήθηκε επίσης ο κανόνας για απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των πολιτών, αναφέρει το Reuters.
Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Χάγη, έδρα της ολλανδικής κυβέρνησης, προκειμένου να πορευτούν στο κέντρο της πόλης.

Φωνές από την εστίαση

Οι περισσότεροι Ολλανδοί υποστηρίζουν την εισαγωγή της κάρτας εισόδου με αρνητικό τεστ, αλλά η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έντονη κριτική από τον τομέα της εστίασης.
Πάνω από το 40% των ιδιοκτητών μπαρ και εστιατορίων δεν σκοπεύουν να ζητήσουν από τους πελάτες το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανακοίνωσε η ένωση εστίασης της χώρας Horeca Nederland, επικαλούμενη έρευνα των μελών της.
Ανέφερε πως πολλές επιχειρήσεις είδαν το μέτρο ως «πολιτικό εργαλείο» που αποσκοπεί στην ενίσχυση του ρυθμού εμβολιασμών.
«Δεν είναι μόνο αδύνατο να επιβληθεί, αλλά θα πλήξει οικονομικά έναν τομέα που μόλις αρχίζει να ανακάμπτει», πρόσθεσε η ένωση σε ανακοίνωσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης