Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): Τρίτη επανακαταμέτρηση των ψήφων επιβεβαίωσε τη νίκη του στην Αριζόνα

Biden (ΗΠΑ): Τρίτη επανακαταμέτρηση των ψήφων επιβεβαίωσε τη νίκη του στην Αριζόνα
Tο περιθώριο νίκης του Biden είναι λίγο πιο μεγάλο από αυτό που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως
Έπειτα από μήνες αμφισβητήσεων νέα δια χειρός καταμέτρηση των ψήφων για τις προεδρικές εκλογές του 2020 επιβεβαίωσε τη νίκη του Δημοκρατικού Joe Biden στη μεγαλύτερη κομητεία της Αριζόνα, τη Μαρικόπα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες Παρασκευή 24/9.
Μάλιστα το περιθώριο νίκης του Biden είναι λίγο πιο μεγάλο από αυτό που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, 99 περισσότερες ψήφοι για τον Δημοκρατικό ο οποίος σύμφωνα με τα προηγούμενα αποτελέσματα είχε συγκεντρώσει περίπου 45.500 περισσότερες ψήφους από τον Ντόναλντ Τραμπ στην κομητεία Μαρικόπα.
«Η αλήθεια είναι η αλήθεια, οι αριθμοί είναι οι αριθμοί», δήλωσε η πρόεδρος της γερουσίας της Αριζόνας Karren Fun, μία Ρεπουμπλικάνα.
Το αποτέλεσμα της νέας καταμέτρησης, της τρίτης στη σειρά στην κομητεία Μαρικόπα, αναμένεται να απογοητεύσει τους υποστηρικτές του Trump, οι οποίοι είχαν πιέσει για να γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων με την ελπίδα ότι θα αποδειχθούν οι αβάσιμες καταγγελίες τους ότι ο τέως πρόεδρος δεν κατάφερε να επανεκλεγεί λόγω νοθείας.
Ο ίδιος ο Ρεπουμπλικάνος εξέδωσε μια ανακοίνωση που φάνηκε να έρχεται σε αντίθεση με τα αποτελέσματα της επανακαταμέτρησης, χαρακτηρίζοντάς την «μεγάλη νίκη για τη δημοκρατία και μεγάλη νίκη για εμάς. Δείχνουν σε ποιο βαθμό οι εκλογές ήταν νοθευμένες».
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των Ρεπουμπλικάνων για τη διοργάνωση των εκλογών στην κομητεία Μαρικόπα, τον Jack Sellers, τα αποτελέσματα της επανακαταμέτρησης «θα πρέπει να σηματοδοτήσουν το τέλος αυτής της ιστορίας».
«Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν τη βούληση των ψηφοφόρων», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης