Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κίνα: Προσπαθούν να σώσουν Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, μετά την καθολική απαγόρευση

Κίνα: Προσπαθούν να σώσουν Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, μετά την καθολική απαγόρευση
Το Bitcoin υποχώρησε έως και 6% και το Ethereum βυθίστηκε έως και 10%
Σχετικά Άρθρα

Κάτοχοι κρυπτονομισμάτων στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ προσπαθούν να βρουν τρόπους να προστατεύσουν τα bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα που διαθέτουν, μετά την ανακοίνωση της κινεζικής κεντρικής τράπεζας περί αυστηρότερων μέτρων στο πλαίσιο της ευρύτερης καταστολής των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των συστημάτων συναλλαγών.
Το Bitcoin υποχώρησε έως και 6% και το Ethereum βυθίστηκε έως και 10%, εν μέσω εκτεταμένων πωλήσεων, μετά την εξέλιξη αυτή.
Κινέζοι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων αναζητούν λύσεις για την προστασία τους σε άλλες χώρες σύμφωνα με τον δικηγόρο David Lesperance που ειδικεύεται στη μετεγκατάσταση πλούσιων κατόχων ψηφιακών νομισμάτων σε άλλα κράτη για εξοικονόμηση φόρων και ο οποίος μίλησε στο CNBC.

Που αποσκοπούν οι κινεζικές αρχές

Ο David Lesperance σημείωσε ότι η κίνηση είναι μια προσπάθεια παγώματος των κρυπτονομισμάτων, έτσι ώστε οι κάτοχοί τους να μην μπορούν να κάνουν κάτι νόμιμα.
«Μαζί με το ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με ένα εξαιρετικά ασταθές περιουσιακό στοιχείο, εκτιμώ πως η κινεζική κυβέρνηση θα τους ζητήσει στο μέλλον να τα μετατρέψουν σε ψηφιακά γιουάν σε σταθερή τιμή αγοράς», σημείωσε.
«Το είχα προβλέψει εδώ και λίγο καιρό ως μέρος των κινήσεων της κινεζικής κυβέρνησης να κλείσει κάθε πιθανό ανταγωνισμό στο εισερχόμενο ψηφιακό γιουάν», δήλωσε ο Lesperance.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε την Παρασκευή (24/9) ότι όλες οι συναλλαγές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα στην Κίνα είναι παράνομες, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών που παρέχονται από υπεράκτιες ανταλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης