Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: «Καρατόμηση» της υφυπουργού Οικονομικών για κριτική στα πιστοποιητικά covid-19

Ολλανδία:  «Καρατόμηση» της υφυπουργού Οικονομικών για κριτική στα πιστοποιητικά covid-19

Σε μια συνέντευξη στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf που τυπώθηκε το πρωί του Σαββάτου 225 Σεπτεμβρίου 2021, η Mona Keijzer εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το μέτρο

Σχετικά Άρθρα

Καρατομήθηκε από τη θέση της υφυπουργού Οικονομικών της Ολλανδικής κυβέρνησης το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2021 η Mona Keijzer καθώς επέκρινε τα πιστοποιητικά Covid-19 – μέτρο το οποίο τέθηκε σε ισχύ νωρίτερα εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.

Το ερώτημα

Σε μια συνέντευξή της στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, η Keijzer εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το μέτρο.
Δήλωσε ότι ήταν «σαφές για μένα ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο να εξηγήσω γιατί πρέπει να παρέχεται μια απόδειξη εμβολιασμού στο ένα μέρος, αλλά όχι στο άλλο»
Η ίδια πρόσθεσε: «Αυτό με κάνει να σκέφτομαι: Απλώς θα μείνουμε σε αυτή τη λογική, ή θα οργανωθούμε σωστά; »

Τα υγειονομικά μέτρα

Από το Σάββατο (25 Σεπτεμβρίου 2021),  το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το αρνητικό διαγνωστικό τεστ είναι υποχρεωτικά για την είσοδο σε δημόσιους χώρους στην Ολλανδία, καθώς έχουν αρθεί τα περισσότερα μέτρα κοινωνικής απόστασης.
Η πολιτική πέρασε με μικρή διαφορά στο κοινοβούλιο, αλλά σαφώς και εντός της κυβέρνησης διατυπώθηκαν διαφωνίες.
Σε δήλωσή του, ο πρωθυπουργός  Mark Rutte δήλωσε  ότι, με τη σύμφωνη γνώμη των ανώτερων μελών της ομάδας του, αποφάσισε ότι  η Keijzer  πρέπει να απολυθεί και η απόφαση έχει «άμεση ισχύ».

Ομοφωνία

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Ολλανδίας είναι συνταγματικά υποχρεωμένα να διατηρουν ενιαία στάση και να εκφράζουν τις ανησυχίες τους μόνο στο υπουργικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με τη δήλωση του Rutte, τα σχόλια του Keijzer βρέθηκαν «σε άμεση σύγκρουση με τις αποφάσεις που λήφθηκαν μόλις πρόσφατα στο συμβούλιο».
Η απόλυσή της έρχεται αμέσως μετά την παραίτηση δύο άλλων μελών του υπουργικού συμβουλίου, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών Sigrid Kaag και ο υπουργός Άμυνας Ank Bijleveldt παραιτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα λόγω του χειρισμού της εκκένωσης της ολλανδικής πρεσβείας στην Καμπούλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης