Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Καμπανάκι» ειδικών για τα πάρτι: Πρέπει να σταματήσουν - Ανησυχία για τον χειμώνα

«Καμπανάκι» ειδικών για τα πάρτι: Πρέπει να σταματήσουν - Ανησυχία για τον χειμώνα
Πρέπει να σταματήσουν τα παιδικά πάρτι, τόνισε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα και Πειραιά Μ. Παγώνη

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, αλλά και τα παιδικά πάρτι που συμβάλουν στην διασπορά του ιού μεταξύ των παιδιών, αναφέρθηκαν οι ειδικοί, τονίζοντας ότι πρέπει αυτά να σταματήσουν.
Πρέπει να γίνει σύσταση ώστε να σταματήσουν τα παιδικά πάρτι, τόνισε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα και Πειραιά Μ. Παγώνη μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, «δεν μπορεί να γίνονται πάρτι και πανηγύρια», υπογράμμισε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος , ενώ ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συζήτηση αυτά να σταματήσουν και υπάρχουν οδηγίες για τέτοιες περιπτώσεις με μέτρα προστασίας.

Παγώνη για πανδημία

Πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας στους παιδικούς σταθμούς, όπου τα παιδιά δεν φορούν μάσκες, τόνισε η Μ. Παγώνη.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο για αλλαγές στα πρωτόκολλα με τα μέτρα προστασίας και κυρίως στα σχολεία, η κα Παγώνη υπογράμμισε πως πρώτα η Επιτροπή θα δει τα δεδομένα 20 ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων και αν χρειαστεί θα γίνουν αλλαγές.
Όπως είπε, «οι μελέτες μέχρι τώρα δείχνουν ότι η μετάλλαξη Δέλτα δεν συγκρίνεται με καμία, είναι πολύ μεταδοτική και ειδικά στα παιδιά».
Κάνοντας αναφορά στη χορήγηση τρίτης δόσης, σημείωσε ότι βοήθησε πάρα πολύ ανθρώπους υψηλού κινδύνου και πως με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα «οι επιτροπές θα κρίνουν ποιες ομάδες πληθυσμού θα κάνουν την τρίτη δόση».
Υπογράμμισε δε, πως έχει εμβολιαστεί το 80% των φοιτητών και πως ανησυχεί για που οι φοιτητές στις θεολογικές σχολές είναι εμβολιασμένοι σε χαμηλό ποσοστό.

Καπραβέλος: Δεν περιμέναμε αυτή την εποχή πίεση στο σύστημα υγείας

Ο ιός είναι υπερμεταδοτικός ιός και πρέπει να μπουν αυστηρά πρωτόκολλα, τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος και σημείωσε ότι έκλεισε η ΜΕΘ του νοσοκομείου, καθώς γέμισαν χθες και οι δυο κλίνες που ήταν διαθέσιμες.

Γώγος: Η πανδημία συγκρατείται προς το παρόν

«Συγκρατείται προς το παρόν η πανδημία», ανέφερε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, προσθέτοντας πως υπάρχει ανησυχία και επαγρύπνηση για την επερχόμενη περίοδο που θα είναι κλειστά όλα λόγω της αλλαγής του καιρού.
Σημείωσε ότι ο δείκτης θετικότητας είναι σε χαμηλά επίπεδα, κάτι που δείχνει πόσο προστατεύει ο εμβολιασμός από τον κορωνοϊό, ενώ από την χαλαρότητα του καλοκαιριού παρόλο που αναμένονταν περισσότερα κρούσματα, μείωσαν την μεταδοτικότητα αυτά τα ποσοστά εμβολιασμού.
Κατά τον ίδιο, είναι λογικό να υπάρχουν κρούσματα στα παιδιά, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες είναι χαμηλά.
Πρόσθεσε πως υπάρχει συνεχής επιτήρηση της επιδημιολογικής κατάστασης και εάν χρειαστεί θα ληφθούν επιπλέον μέτρα σε κάποιες περιπτώσεις και σε συγκεκριμένες περιοχές.
Τέλος, έκανε έκκληση να εμβολιαστούν οι άνθρωποι που είναι άνω των 65 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης