Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Πρωτοφανής επίθεση της αντιπροέδρου των Εργατικών – Οι υπουργοί του Boris Johnson είναι…αποβράσματα

Βρετανία: Πρωτοφανής επίθεση της αντιπροέδρου των Εργατικών – Οι υπουργοί του Boris Johnson είναι…αποβράσματα
Η Angela Rayner κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε τους φτωχούς Βρετανούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Η αναπληρώτρια επικεφαλής των Εργατικών Angela Rayner εξαπέλυσε πρωτοφανή φραστική επίθεση εναντίον του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, χαρακτηρίζοντας τους υπουργούς του πρωθυπουργού Boris Johnson «αποβράσματα» για τις απόψεις τους.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε τους φτωχούς Βρετανούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Το βασικό αντιπολιτευόμενο κόμμα της Βρετανίας, υπό τον νέο του ηγέτη Keir Starmer, προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από τον Johnson που κέρδισε πολλούς από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους των Εργατικών στη βόρεια και κεντρική Αγγλία, αναφέρει το Reuters.

Σκληρή επίθεση

Μιλώντας στα μέλη των Εργατικών στη διάσκεψη του κόμματος στην αγγλική πόλη Μπράιτον αργά το Σάββατο (25/9) η Rayner αποκάλεσε τη συντηρητική κυβέρνηση «ένα σωρό ομοφοβικά, ρατσιστικά, αποβράσματα μίας μπανανίας».
Μιλώντας στο Sky News την Κυριακή (26/9/2021), η Rayner αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας:
«Αυτό που προσπαθούσα να ξεπεράσω ... είναι ο θυμός και η απογοήτευση που νιώθουν οι άνθρωποι όταν έχεις έναν πρωθυπουργό που έχει πει τόσα πράγματα και δεν έχει ζητήσει συγγνώμη ποτέ.
Είναι ρατσιστές, δηλαδή μισογυνιστές, ομοφοβικοί ».
Από την πλευρά του ο ηγέτης των Εργατικών Keir Starmer κράτησε αποστάσεις από τη Rayner λέγοντας πως δεν είναι η γλώσσα που θα χρησιμοποιούσε ο ίδιος.
Απαντώντας στις επιθέσεις ο πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος, Oliver Dowden, κατηγόρησε τους Εργατικούς «για γλώσσα της προσβολής και του διχασμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης