Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρωσία): Δεν δικαιούνται ξένες στρατιωτικές δυνάμεις να βρίσκονται στη Συρία

Putin (Ρωσία): Δεν δικαιούνται ξένες στρατιωτικές δυνάμεις να βρίσκονται στη Συρία
Ο Ρώσος πρόεδρος, με τις συγκεκριμένες δηλώσεις του, αναφερόταν στους εκατοντάδες στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που έχουν κατασκηνώσει στην ανατολική Συρία και πολεμούν το Ισλαμικό κράτος, μαζί με Κούρδους μαχητές.
Σχετικά Άρθρα
Κριτική άσκησε ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin, στην παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, λέγοντας πως είναι ενάντια στην επιθυμία της κυβέρνησης της χώρας.
Ο ισχυρός άνδρας της Μόσχας κατέκρινε την παρουσία άλλων δυνάμεων στη Συρία, όπου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια... εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες, με τις ευλογίες τόσο του ίδιου όσο και του Σύρου προέδρου, Bassar al Assad.
Ο Ρώσος πρόεδρος, με τις συγκεκριμένες δηλώσεις του, αναφερόταν στους εκατοντάδες στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που έχουν κατασκηνώσει στην ανατολική Συρία και πολεμούν το Ισλαμικό κράτος, μαζί με Κούρδους μαχητές, όπως ανέφερε το Reuters.
Το βράδυ της περασμένη Δευτέρας μιλώντας σε μία σπάνια συνάντηση στη Μόσχα με τον Σύρο ομόλογό του Bassar Assad, είπε πως η παρουσία ξένων δυνάμεων είναι «παράνομη» γιατί «δεν έχουν την άδεια να είναι εκεί ούτε από τα Ηνωμένα Έθνη, ούτε από την κυβέρνηση της Συρίας».
Η Ρωσία ενεπλάκη στη δεκαετή εσωτερική διαμάχη της Συρίας τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο στρατός της χώρας ήταν έτοιμος να καταρρεύσει και από τότε η Μόσχα βοηθάει σημαντικά τις δυνάμεις του Assad, οι δυνάμεις του οποίου ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Έντονη η παρουσία των Ρώσων στη Συρία

Εκατοντάδες στρατιώτες της Ρωσίας έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη της Συρία ενώ η χώρα έχει κατασκευάσει ακόμη και αεροπορική βάση στη μεσογειακή ακτή της χώρας.
Την τελευταία δεκαετία, όταν και ξεκίνησε η εμφύλια διαμάχη στη Συρία, ο Assad έχει ταξιδέψει ελάχιστες φορές στο εξωτερικό, με μοναδικές εξαιρέσεις τις επισκέψεις στους συμμάχους του στη Συρία και το Ιράν.
Ο Putin με τον Ασάντ συζήτησαν τη συνεργασία των στρατευμάτων τους και τρόπους για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις ούτως ώστε να κερδίσουν τον έλεγχο στις περιοχές, όπου έχουν επικρατήσει οι επαναστατημένοι πολίτες της χώρας.
Οι δύο ηγέτες έχουν βρεθεί κατά το παρελθόν το 2017 στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μόσχα το 2015.
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας περιέγραψε τη συνάντηση των δύο ισχυρών ανδρών ως «μεγάλη» και στη συνέχεια ανέφερε πως στο ραντεβού των δύο ανδρών παρευρέθηκαν και ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας και ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας προκειμένου να συζητήσουν τις «σχέσεις των δύο χωρών» αλλά και τους «τρόπους για να πολεμήσουμε την τρομοκρατία».
Η εμφύλια διαμάχη στη Συρία ξεκίνησε το 2011 όταν αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πήραν τα όπλα με τον πόλεμο να έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης