Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Djed: To νέο stablecoin και η «κεντρική τράπεζα» του blockchain του Cardano...

Djed: To νέο stablecoin και η «κεντρική τράπεζα» του blockchain του Cardano...
Ο πάροχος πύλης πληρωμών το Cardano, το Coti, θα είναι ο επίσημος εκδότης του Djed

Νέο stablecoin φτάνει στο blockchain του Cardano, το οποίο αναμένεται να παρέχει εργαλείο για αποκεντρωμένες λειτουργίες χρηματοδότησης (DeFi) και έτσι να καθίστανται εφικτές οι προμήθειες για τη διενέργεια συναλλαγών.
Ο πάροχος πύλης πληρωμών του Cardano, το Coti, θα είναι ο επίσημος εκδότης του Djed, ενός νέου stablecoin το οποίο «κάθεται» πάνω στο δίκτυο Cardano.
Το νέο stablecoin θα βασίζεται σε αλγοριθμικό σχεδιασμό που ενσωματώνει τα έξυπνα συμβόλαια για να εξασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών και να παρέχει μέσο για συναλλαγές DeFi.
Το stablecoin έχει σχεδιαστεί για την πληρωμή τελών συναλλαγής στο δίκτυο Cardano, προκειμένου να αποφευχθούν «ασταθείς και υπέρογκες χρεώσεις» και να γίνει το κόστος συναλλαγής «πιο προβλέψιμο».
Σύμφωνα με τα white pages του Djed, που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Αύγουστο, το πρωτόκολλο του stablecoin θα λειτουργεί σαν αυτόνομη κεντρική τράπεζα που αγοράζει και πουλά νομίσματα σε τιμή και εύρος που συνδέεται με την τιμή-στόχο».
Το stablecoin θα λειτουργήσει διατηρώντας ένα απόθεμα νομισμάτων βάσης, ενώ θα κόβει και θα καίει διάφορα άλλα σταθερά περιουσιακά στοιχεία και αποθεματικά νομίσματα.
Σύμφωνα με τον Hoskinson, το Djed θα μπορούσε να αποτελέσει game changer στην αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς απευθύνεται σε ένα «εντελώς νέο κοινό, σε μια εποχή που η βιομηχανία βιώνει ήδη αστρονομική ανάπτυξη».
Η είδηση έρχεται αμέσως μετά τη συνεργασία του Coti με την Ardana, μια εταιρεία που υποστηρίζει τη μετατροπή ada σε πάνω από περίπου νομίσματα fiat.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης