Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Η επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία πέρασε την κόκκινη γραμμή για τον Putin

Κρεμλίνο: Η επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία πέρασε την κόκκινη γραμμή για τον Putin
O Lukaschenko κατηγόρησε τις ΗΠΑ επειδή αναπτύσσουν κέντρα στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Ουκρανία

Η επέκταση των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία περνάει τις κόκκινες γραμμές για τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, δηλώνοντας ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία θα ενεργήσουν για να προστατεύσουν τη δική τους ασφάλεια.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukaschenko δήλωσε νωρίτερα ότι μαζί με τον πρόεδρο Πούτιν έχουν συμφωνήσει κατά την διάρκεια των μεταξύ τους συνομιλιών να αντιδράσουν σ’ αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως αυξανόμενη δραστηριότητα των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Ειδικότερα ο Lukaschenko κατηγόρησε τις ΗΠΑ επειδή αναπτύσσουν κέντρα στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Ουκρανία, τα οποία, όπως είπε, ισοδυναμούν με στρατιωτικές βάσεις.
«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να λάβουμε κάποιου είδους μέτρα ως απάντηση», δήλωσε ο Lukaschenko σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA
Τις δηλώσεις Lukaschenko επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Peskov.
«Το θέμα της δυνητικής διεύρυνσης των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας επανειλημμένα αναφέρθηκε από τον πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε ο Πεσκόφ, ενώ ερωτηθείς για το ποια μπορεί να είναι η απάντηση της Ρωσίας και της Λευκορωσίας σε μια ενδεχόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, είπε, ότι θα είναι «ενέργειες για την εγγύηση της ασφάλειας των δύο χωρών». Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης ότι «ο πρόεδρος Putin έχει πει ότι αυτό υπερβαίνει εκείνες τις κόκκινες γραμμές για τις οποίες ο ίδιος έχει μιλήσει επανειλημμένα»
Η Ουκρανία αντιδρώντας στην προειδοποίηση του Κρεμλίνου δήλωσε ότι είναι κυρίαρχη των δικών της αποφάσεων σε θέματα ασφάλειας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmitro Kouleba έκανε σχετική δήλωση με ανάρτηση του στο Twitter.
«Οι ‘κόκκινες γραμμές’ του Putin περιορίζονται στα σύνορα της Ρωσίας», δήλωσε ο Kouleba, προσθέτοντας ότι «στη δική μας πλευρά των ουκρανορωσικών συνόρων μπορούμε να βρούμε μόνοι μας τι πρέπει να κάνουμε προς το συμφέρον του ουκρανικού λαού, καθώς και για την ασφάλεια της Ουκρανίας και της Ευρώπης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης