Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Εύθραυστη η ψυχολογία – Το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού και στα αποτελέσματα

ΧΑ: Εύθραυστη η ψυχολογία – Το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού και στα αποτελέσματα
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές εταιρειών που δημοσίευσαν ή που δημοσιεύουν αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου
Σχετικά Άρθρα

Εύθραυστη παραμένει η επενδυτική ψυχολογία στο ελληνικό χρηματιστήριο με τους επενδυτές να έχουν και σήμερα στραμμένο το βλέμμα τους στις διεθνείς αγορές.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν θετικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες μετά τις χθεσινές απώλειες, αλλά οι αναλυτές δεν αποκλείουν περαιτέρω υποχώρηση των ελληνικών μετοχών.
Η μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές εταιρειών που δημοσίευσαν ή που δημοσιεύουν αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, με την προθεσμία δημοσίευσης να λήγει αύριο.
Σήμερα ανακοινώνουν μεταξύ άλλων αποτελέσματα η Lamda και ο ΑΔΜΗΕ.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπιο ανοδικό άνοιγμα για τους δείκτες μετά τη χθεσινή υποχώρηση, ωστόσο, η ψυχολογία παραμένει εύθραυστη.

Euroxx
Περιμένουμε η πίεση να συνεχιστεί λόγω της υποχώρησης των διεθνών αγορών.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι πτωτική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 895 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 850 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.
Ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα εξαμήνου οι Ευρωπαϊκή Πίστη, Lamda Development και ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

Beta
Μία συνεδρίαση μεταβλητότητας αναμένεται σήμερα που θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποιο επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω τεχνικών υπερπουλημένων επιπέδων.
Η επενδυτική ψυχολογία του εξωτερικού θα καθορίσει την πορεία της και φαίνεται πως αναμένεται ανοδικό άνοιγμα.

Depolas
Στο προσκήνιο παραμένει το κοκτέιλ της αύξησης του ενεργειακού κόστους (το φυσικό αέριο βρέθηκε χθες στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2008), της ανησυχίας για την πορεία των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα, της σταδιακής απόσυρσης των προγραμμάτων στήριξης από τις Κεντρικές τράπεζες, αλλά και της αυξανόμενης ανησυχίας από την Evergrande.
Τα μέχρι τώρα εταιρικά αποτελέσματα έχουν ήδη επηρεαστεί από την αύξηση τους κόστους ενέργειας σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ το Γ τρίμηνο το φαινόμενο αναμένεται να ενταθεί.
Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες συνεδριάσεις για τον ΓΔΧΑ.
Σήμερα θα έχουμε τα αποτελέσματα των ΑΔΜΗΕ και Lamda.
Βαρύτητα θα δοθεί στην καταναλωτική εμπιστοσύνη Σεπτεμβρίου στην Ευρωζώνη, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνάντηση των βασικών κεντρικών τραπεζιτών (BOE, BOJ, ECB, FED) σε forum της ΕΚΤ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης