Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με Μυτιληναίο και ΟΤΕ γύρισε η αγορά – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με Μυτιληναίο και ΟΤΕ γύρισε η αγορά – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μέσω Μυτιληναίου και ΟΤΕ η αγορά έγραψε υψηλό ημέρας στις τελικές δημοπρασίες. Στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης η επιφυλακτικότητα ήταν διάχυτη και υστερούσαμε και πάλι έναντι των ξένων αγορών. Όταν άνοιξε η Wall Street, μείωσε την άνοδο ο DAX αλλά εμείς κρατήσαμε. Στο κλείσιμο πήγε στο υψηλό ημέρας ο Γενικός Δείκτης και λίγο υψηλότερα σε άνοδο έναντι των ευρωπαϊκών αγορών.

Ο τζίρος και πάλι χαμηλός. Ξεχώρισε εκτός της Μυτιληναίος, ο ΟΤΕ που έκλεισε και σε υψηλό ημέρας, η Jumbo αλλά και η Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ενόψει αποτελεσμάτων ενισχύθηκε και η Lamda. Στον αντίποδα οι τράπεζες υστέρησαν με την Εθνική και την Alpha Bank να πιέζονται περισσότερο. Η Πειραιώς η μόνη με άνοδο και έκλεισε στο υψηλό ημέρας στις τελικές δημοπρασίες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Οι 84 εισηγμένες που έχουν δημοσιεύσει μέχρι στιγμής, εκτός χρηματοοικονομικού κλάδου, εμφανίζουν αύξηση τζίρου 21,1% στο πρώτο εξάμηνο σε σύγκριση με το περσινό, αύξηση EBITDA 73,4% και καθαρά κέρδη 1,35 δισ. ευρώ από ζημία 160 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Είναι λογικό όταν μία εταιρεία προετοιμάζει αύξηση κεφαλαίου, αυτό να ακουστεί. Όμως αν κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτήν την πληροφορία για να αποκομίσουν όφελος, αυτό πρέπει να διερευνηθεί. Σωστά επομένως έπραξε η δικαιοσύνη κατά την ταπεινή μας άποψη.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μετά από 8 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, έβγαλε αντίδραση. Την έχει ξαναβγάλει την κίνηση αυτή η μετοχή, τον περασμένο Ιούνιο που από τα 16 ευρώ πήγε μέχρι τα 13,75 ευρώ. Στη συνέχεια βέβαια πήγε πάλι στα ψηλά της. Για να δούμε αυτή τη φορά. Στα 14,40 ευρώ και στο +4,35% με 455 χιλ. τεμάχια όγκο.

JUMBΟ: Στο κλείσιμο βρέθηκε και αυτή σε υψηλά ημέρας και στα 14,22 ευρώ (+2,16%) βοηθώντας την αγορά.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Τι ήταν πάλι αυτό σήμερα; Με όγκο πήγαν τη μετοχή μέχρι και τα 6,33 ευρώ. Στη συνέχεια αντέδρασε. Είχε και μία στήριξη εκεί. Μαζεύτηκαν πάντως πολλά κομμάτια. Η πορεία της μετοχής έχει θορυβήσει αρκετά στελέχη της αγοράς, που την παρακολουθούν, όπως επίσης και αρκετούς επενδυτές. Στα 6,45 ευρώ και στο -4,44% με 258 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Πολύ δυνατά τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου αν και ένα σημαντικό μέρος των κερδών πήγαν στους μετόχους μειοψηφίας. Η διοίκηση λόγω αναβάθμισης εγκαταστάσεων έχει σταματήσει την παραγωγή και αναμένει μειωμένη κερδοφορία στο δεύτερο εξάμηνο.

MODA BAGNO: Σημαντική η βελτίωση των αποτελεσμάτων με τον τζίρο να αυξάνει 66% και να γυρίζει σε κέρδη 223 χιλ. ευρώ από ζημία 806 χιλ. ευρώ. Μάλιστα φέτος που λειτουργεί το εστιατόριο στη Μύκονο, η διοίκηση περιμένει πως θα πιάσει το τζίρο του 2019. Θα τον πλησιάσει αναφέρει συγκεκριμένα. Υπενθυμίζεται πως το 2019 είχε τζίρο το εστιατόριο 4,8 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Πολύ δυνατά και εδώ τα αποτελέσματα. Πωλήσεις 9,8 εκατ. ευρώ από 4,3 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 751 χιλ. ευρώ από ζημιά 579 χιλ. ευρώ. Τα EBITDA στα 1,53 εκατ. ευρώ από ζημιά 534 χιλ. ευρώ. Μόλις δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα κινήθηκε ανοδικά και η μετοχή. Στα 1,28 ευρώ και στο +6,67% με 92 χιλ. τεμάχια.

ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ: Αν και υπήρξε καλή αύξηση στο τζίρο και γύρισαν θετικά τα EBITDA δεν μπόρεσε να βγάλει κέρδη. Μείωσε τη ζημία στις 537 χιλ. ευρώ από 1,15 εκατ. ευρώ.

PERFORMANCE: Ανακοίνωσε η εταιρεία πως αποχώρησε η Zaitech, η οποία κατείχε το 9,879% του συνόλου των μετοχών και αυτές διατέθηκαν εξωχρηματιστηριακά σε ξένους και εγχώριους επενδυτές. Αρχικά είναι πολύ θετικό πως αποχώρησε χωρίς να «πληγώσει» τη μετοχή. Θα θέλαμε βέβαια να μάθουμε και το τίμημα αφού μάλλον έγινε με placement.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Μεγάλος και πάλι ο όγκος στη μετοχή.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Μέχρι και τα 2,0350 ευρώ πήγε το πρωί η μετοχή και τελικά έκλεισε στα 2,14 ευρώ και στο -3,17%.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Φανταστείτε μόνο πόσες εισηγμένες θα μπορούσε να αγοράσει ο όμιλος με τα 510 εκατ. ευρώ που διαθέτει σε ρευστότητα.

REVOIL: Μέχρι και στα 1,20 ευρώ την πήγαν τη μετοχή. Με τέτοια κέρδη στο εξάμηνο. Ευτυχώς κάποιοι εντόπισαν την ευκαιρία και τη γύρισαν στα 1,30 ευρώ και στο +1,56%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης