Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιλεκτικές κινήσεις με το βλέμμα στα αποτελέσματα και τις ξένες αγορές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιλεκτικές κινήσεις με το βλέμμα στα αποτελέσματα και τις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Ανοδικό και το άνοιγμα της εγχώριας αγοράς με το ζητούμενο βέβαια να κρατήσει. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που τραβάνε επενδυτικά βλέμματα. Άλλες λόγω καλών αποτελεσμάτων ενισχύονται και άλλες λόγω αρνητικών υποχωρούν. Κοντά στις 870 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στα πρώτα λεπτά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Συνολικά 100 εισηγμένες έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα εξαμήνου μέχρι στιγμής. Από την επεξεργασία τους και αφαιρώντας τις τράπεζες προκύπτει αύξηση πωλήσεων 20,76%, αύξηση EBITDA 70,8% και καθαρά κέρδη 1,38 δισ. ευρώ από ζημιά 128 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός ανέρχεται στα 18,07 δισ. ευρώ. Αν βάλουμε και της Lamda, που είχε έκτακτα λόγω Ελληνικού τα καθαρά κέρδη πάνε στα 1,6 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Στα 4,80 ευρώ ξαναμπήκε σήμερα, στα 3,54 ευρώ άνοιξε δηλαδή με απώλειες 26%.

LAMDA: Το Ελληνικό έχει αρχίσει πλέον να δείχνει την αξία του. Τα κέρδη που ανακοίνωσε είναι λόγο αποτίμησης αλλά πλέον βελτιώνεται η αξία της μετοχής. Για τη στήλη το θέμα είναι πως θα προχωρήσουν τα έργα με τις μεγάλες αυξήσεις στις πρώτες ύλες. Επειδή βέβαια θα πάρουν χρόνια τα έργα θεωρούμε ότι δε θα έχουμε αυτές τις τιμές για μεγάλο διάστημα. Ανοδικό το άνοιγμα της μετοχής. Στα 7,53 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Θεωρούμε πως τα αποτελέσματα είναι αρκετά καλά και δικαιολογεί ανοδική κίνηση η μετοχή.

INTRACOM: Πωλήσεις 220 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο από 216,6 εκατ. ευρώ αλλά σημαντική μείωση του μικτού κέρδους στα 22 εκατ. ευρώ από 32,2 εκατ. ευρώ. Έτσι η ζημιά ανήλθε στα 9,3 εκατ. ευρώ από 2 εκατ. ευρώ (συνεχιζόμενες δραστηριότητες). Τα ίδια κεφάλαια στα 201,4 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός στα 176,2 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε πως ο κλάδος της πληροφορικής είχε αύξηση πωλήσεων και μείωση EBITDA. Στο -4% στο ξεκίνημα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ανακοίνωσαν διανομή προσωρινού μερίσματος 0,1086 ευρώ ανά μετοχή (μικτό). Έχει κάνει μεγάλο όγκο η μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις και έχει απομακρυνθεί από τα υψηλά της. Στα 6,58 ευρώ και στο +2%.

ΕΥΔΑΠ: Πωλήσεις 156 εκατ. ευρώ από 158,3 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 9,7 εκατ. ευρώ από 14,3 εκατ. ευρώ. Το μικτό κέρδος πιέστηκε ενώ και ο αυξημένος φόρος επηρέασε την τελική γραμμή. Ίδια κεφάλαια 811,4 εκατ. ευρώ και ταμείο 471 εκατ. ευρώ.

INTΡΑΚΑΤ: Σταθερός ο τζίρος στα 87 εκατ. ευρώ αλλά και ζημιές 13,52 εκατ. ευρώ από 3,6 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια είναι στα 42,2 εκατ. ευρώ. Αρνητικά και τα EBITDA. Θα πρέπει στο δεύτερο εξάμηνο να βελτιωθεί η εικόνα, αλλιώς κινδυνεύει οι ζημιές να είναι ένα μεγάλο μέρος των ιδίων κεφαλαίων. Η άνοδος των τιμών επηρέασε τα αποτελέσματα σημειώνει η εταιρεία. Οριακά ανοδικά αλλά με μικρό όγκο στα πρώτα λεπτά.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Καλά τα αποτελέσματα με βελτίωση κερδοφορίας στις 961 χιλ. ευρώ από ζημία 521 χιλ. ευρώ. Βελτίωση της καθαρής θέσης στα 53,6 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός στα 26,5 εκατ. ευρώ. Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση η μετοχή.

AEGEAN: Η Euroxx αύξησε την τιμή στόχο στα 8,50 ευρώ από 6,60 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης