Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Μόνο με διαβατήριο η είσοδος πολιτών της ΕΕ, της Ελβετίας, της Ισλανδίας και της Νορβηγίας

Βρετανία: Μόνο με διαβατήριο η είσοδος πολιτών της ΕΕ, της Ελβετίας, της Ισλανδίας και της Νορβηγίας
Αποκλειστικά και μόνο με διαβατήριο σε ισχύ θα μπορούν να εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο οι περισσότεροι Ευρωπαίοι και Ελβετοί πολίτες
Αποκλειστικά και μόνο με διαβατήριο σε ισχύ θα μπορούν να εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο οι περισσότεροι Ευρωπαίοι και Ελβετοί πολίτες, καθώς η απλή ταυτότητα δεν αρκεί και θα υπόκεινται στους ίδιους κανόνες εισόδου που ισχύουν για τους ταξιδιώτες από τον υπόλοιπο κόσμο.
Εξαίρεση αποτελούν όσοι εμπίπτουν στα προβλεπόμενα από το Σχέδιο Διακανονισμού ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου ή έχουν τα ίδια δικαιώματα, καθώς αυτοί θα μπορούν να εισέρχονται μόνο με την επίδειξη της ταυτότητας έως το 2025.  
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας, το 48% των πλαστών εγγράφων που εντοπίστηκαν το 2020 στα βρετανικά σύνορα ήταν ευρωπαϊκές ή ελβετικές ταυτότητες. Αυτά τα έγγραφα πλαστογραφούνται πιο εύκολα από τα διαβατήρια, όπως αναφέρει το υπουργείο επισημαίνοντας ότι ορισμένα δεν περιλαμβάνουν βιομετρικά δεδομένα.
«Πρέπει να καταπολεμήσουμε τους εγκληματίες που επιδιώκουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας χρησιμοποιώντας πλαστά ή έγγραφα» εκτιμά η υπουργός Εσωτερικών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης