Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ και ο Fauci μετατρέπουν σε πειραματόζωα τους Ισραηλινούς στρατιώτες – Εξετάζουν εάν η 3η δόση της Pfizer προκαλεί μυοκαρδίτιδα

Οι ΗΠΑ και ο Fauci μετατρέπουν σε πειραματόζωα τους Ισραηλινούς στρατιώτες – Εξετάζουν εάν η 3η δόση της Pfizer προκαλεί μυοκαρδίτιδα
Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν, εάν υπάρχει κίνδυνος για την εκδήλωση μυοκαρδίτιδας σε νεότερους ανθρώπους, που έχουν λάβει την ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer
Σχετικά Άρθρα

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών υγειονομικών αρχών και ειδικότερα του ιατρικού συμβούλου του Λευκού Οίκου Anthony Fauci βρίσκονται τα δεδομένα για τους Ισραηλινούς στρατιωτικούς σχετικά με τυχόν επιπτώσεις της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου για τον Covid.
Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν, εάν υπάρχει κίνδυνος για την εκδήλωση μυοκαρδίτιδας σε νεότερους ανθρώπους, που έχουν λάβει την ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer.
Πρόκειται για παράγοντα καθοριστικό για τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, που προσανατολίζονται στην πλήρη έγκριση της αναμνηστικής δόσης, όπως αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους το Reuters και η Jerusalem Post.
H μυοκαρδίτιδα είναι μία πάθηση που σε σπάνεις περιπτώσεις συνδέεται με τα εμβόλια mRNA που παρασκευάστηκαν από την Pfizer/BioNTech και τη Moderna, κυρίως σε νεαρούς άνδρες και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να κατανοήσουν καλύτερα τον κίνδυνο.
«Το πραγματικό ερώτημα στο οποίο δεν έχουμε απαντήσει ακόμη είναι τα δεδομένα ασφάλειας ενός mRNA στους νέους σε σχέση με τη μυοκαρδίτιδα», παραδέχθηκε ο Fauci.
«Οι Ισραηλινοί θα έχουν σχετικά σύντομα αυτά τα δεδομένα επειδή τους εμβολιάζουν όλους στη χώρα και από 12 ετών και άνω, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών τους», τόνισε ο Fauci.

Στο μικροσκόπιο του FDA

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) τον Αύγουστο 2021 έδωσε πλήρη έγκριση για το εμβόλιο Pfizer/BioNTech για τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.
Ωστόσο δεν έχει ανάψει ακόμη το πράσινο φως για πλήρη έγκριση της ενισχυτικής δόσης.
Αντ 'αυτού, ενέκρινε την αναμνηστική δόση της Pfizer για λόγους μόνο έκτακτης ανάγκης.
Σχετικά με τις ενισχυτικές δόσεις, οι σύμβουλοι του FDA ανέφεραν ιδιαίτερα την έλλειψη δεδομένων σχετικά με τη μυοκαρδίτιδα σε νεότερα άτομα.
Ο Fauci σημείωσε ότι τα στρατιωτικά δεδομένα του Ισραήλ θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του κενού στις πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια mRNA.
Ο ιατρικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου ανέφερε, πως αναμένει τα δεδομένα από τον ισραηλινό στρατό και τυχόν εκδήλωση μυοκαρδίτιδας στους νέους από την τρίτη δόση.
Η κυβέρνηση Biden είχε επιδοθεί σε μία εκστρατεία προώθησης των αναμνηστικών δόσεων για όλους τους Αμερικανούς υπό το φως των στοιχείων που αποδεικνύουν πως μειώνεται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων με την πάροδο του χρόνου.

Αναζητώντας το κατάλληλο σχήμα

Ο FDA και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο περιόρισαν τη σύσταση για την ενισχυτική δόση των Pfizer/BioNTech σε Αμερικανούς 65 ετών και άνω, ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα και σε εργαζόμενους υψηλού κινδύνου.
Ο Fauci εξέφρασε την άποψη το κατάλληλο σχήμα για εμβόλια mRNA θα καταλήξει να είναι οι δύο πρώτες δόσεις με διαφορά λίγων εβδομάδων, ακολουθούμενο από μία τρίτη λίγους μήνες αργότερα.
Τον Ιούνιο 2021, ο FDA πρόσθεσε προειδοποιήσεις στις ετικέτες των εμβολίων Pfizer/BioNTech και Moderna για σπάνιες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες.
Ο FDA χορήγησε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, αλλά όχι πλήρη έγκριση για το εμβόλιο της Moderna, καθώς το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.
Ο FDA την Παρασκευή (1/10/2021) ανακοίνωσε ότι σε συνεδρίαση στις 14 Οκτωβρίου θα εξετάσει το ενδεχόμενο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου της Moderna.
Η ψηφιοποιημένη βάση δεδομένων του Ισραήλ περιλαμβάνει δεδομένα από τους τέσσερις παρόχους υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, οι οποίοι διαχειρίζονται τα εμβόλια, καθώς και άλλυς φορείς συμπεριλαμβανομένου του στρατού.
Όπως έκανε γνωστό ο Fauci, οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να παρακολουθήσουν τα δεδομένα του ισραηλινού υπουργείου Υγείας σχετικά με τον εμβολιασμό στους νέους.
Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, το οποίο αναλύει τακτικά τα δεδομένα, μοιράστηκε τα ευρήματά του σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων με φορείς όπως ο αμερικανικός FDA, αποκαλύπτει η Jerusalem Post.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Υγείας δήλωσε άγνοια για οποιαδήποτε μελέτη, που να αφορά τις επιπτώσεις της τρίτης δόσης στους στρατιώτες.

Capture_112.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης