Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι πωλήσεις το γ’ τρίμηνο 2021, στα 241.300 οχήματα

Tesla: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι πωλήσεις το γ’ τρίμηνο 2021, στα 241.300 οχήματα

Η Τesla πώλησε 241.300 οχήματα ενώ έχει βελτιωμένες επιδόσεις εν σχέσει με τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες

Σχετικά Άρθρα

Καλύτερες του προσδοκώμενο αποδείχθηκαν οι πωλήσεις της Tesla σε παγκόσμιο επίπεδο για το γ’ τρίμηνο του 2021, οι οποίες ανήλθαν στα 241.300 οχήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021
Πρόκειται μάλιστα για επίδοση - ρεκόρ, ενώ σημειώνεται πως η εταιρεία παρακολουθεί στενά τον αριθμό των πωλήσεων.
Παράλληλα, οι πωλήσεις της Tesla είναι βαρόμετρο για τη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία, αφού θεωρούνται σύμβολο για την καταναλωτική ζήτηση ηλεκτροκινητων οχημάτων και την απεξάρτηση από τις μηχανές εσωτερικής καύσης.

Οι δοκιμασίες

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας για την υπομονή τους, όσο επιλύουμε τις δοκιμασίες γύρω από την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics», ανακοίνωσε νωρίτερα η εταιρεία.
Η Tesla αναφέρεται στην αναστάτωση που προκάλεσε η πανδημία στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και ιδίως την έλλειψη ημιαγωγών που προκάλεσε σε διεθνές επίπεδο, οι οποίοι χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων και για την παραγωγή αυτοκινήτων.

Μέση εκτίμηση

Προβλεπόταν ότι κατά μέσον όρο οι πωλήσεις της Tesla θα ανέρχονταν το τρίτο τρίμηνο στα 223.677 οχήματα, σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση του Bloomberg. Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείτο η πρόβλεψη της ίδιας της εταιρείας, που ανέμενε 221.952 πωλήσεις οχημάτων, σύμφωνα με επιστολή που είχε αποστείλει στους επενδυτές της. Το προηγούμενο ρεκόρ της Tesla ήταν 201.250, το οποίο και πραγματοποίησε το β’ τρίμηνο του έτους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της Tesla παρουσιάζουν μία καταφανώς καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις υπόλοιπες αμερικανικές βιομηχανίες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους κατέγραψαν μείωση των πωλήσεων το γ’ τρίμηνο.
Τη μεγαλύτερη μείωση σημείωσε η General Motors, με πτώση των πωλήσεων κατά το ένα τρίτο.

www.bankingnews.gr

  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης