Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι σημαίνει η συνεργασία της Cenergy με την Orsted στις ΗΠΑ

Τι σημαίνει η συνεργασία της Cenergy με την Orsted στις ΗΠΑ
Η μετοχή κινείται με οριακές απώλειες στη σημερινή συνεδρίαση και η αποτίμηση είναι στα 482 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Η δημιουργία εργοστασίου υποβρυχίων καλωδίων διασύνδεσης ανεμογεννητριών («inter array») στην Πολιτεία Maryland των ΗΠΑ, την οποία ανακοίνωσε χθες ότι εξετάζει η Cenergy σε συνεργασία με την Orsted τον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, προσπαθούν να αναλύσουν στελέχη της αγοράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κατασκευή του εργοστασίου έχει ξεκινήσει και μάλιστα γίνονται αναφορές ότι θα είναι έτοιμο το 2023.
Επιπλέον αναφέρεται πως θα οδηγήσει σε διπλασιασμό των πωλήσεων καλωδίων και τριπλασιασμό των EBITDA.
Η Cenergy χθες ανακοίνωσε πως η συνεργασία βρίσκεται στη φάση διαμόρφωσης των όρων της και τελεί υπό την προϋπόθεση της ανάθεσης στην Ørsted έργου ανάπτυξης αιολικού πάρκου στην ίδια Πολιτεία - ανάθεση που αναμένεται να κριθεί εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Επιπλέον στην ανακοίνωση αναφέρεται πως διερευνά συνεχώς πιθανές συνεργασίες με στόχο την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων και της τεχνογνωσίας της στον κλάδο των υποβρυχίων καλωδίων, καθώς και την επένδυση σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες με απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του εταιρικού της συμφέροντος.
Η μετοχή κινείται με οριακές απώλειες στη σημερινή συνεδρίαση και η αποτίμηση είναι στα 482 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης