Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νοσοκομείο αρνείται τη μεταμόσχευση νεφρού σε γυναίκα επειδή δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού

Νοσοκομείο αρνείται τη μεταμόσχευση νεφρού σε γυναίκα επειδή δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού
Το UCHealth, ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με έδρα την Aurora του Κολοράντο, υιοθέτησε νέους κανόνες μεταμόσχευσης
Σχετικά Άρθρα

Μια γυναίκα από το Κολοράντο με νεφρική ανεπάρκεια στο 5ο στάδιο προσπαθεί να βρει ένα νέο νοσοκομείο επειδή αυτή και η δότρια της δεν έχουν εμβολιαστεί η μεταμόσχευση υπό αυτές τις συνθήκες απαγορεύεται.
Παράλληλα, το νοσοκομειακό σύστημα τους έδωσε 30 ημέρες για να εμβολιαστούν ειδάλλως θα αφαιρεθούν από τη λίστα μεταμοσχεύσεων.
Η απίστευτη αυτή ταλαιπωρία λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ.
Το UCHealth, ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με έδρα την Aurora του Κολοράντο, υιοθέτησε νέους κανόνες μεταμόσχευσης που απαιτούν από τους ασθενείς να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Τι λένε οι δυο γυναίκες

"Εδώ είμαι, πρόθυμη ώστε να είμαι άμεση δόρτια της. Δεν επηρεάζει κανέναν άλλο ασθενή που βρίσκεται στη λίστα μεταμοσχεύσεων", δήλωσε η Jaimee Fougner, δότρια νεφρών της Leilani Lutali, στο σταθμό CBS4 του Κολοράντο .
"Πώς μπορώ να καθίσω εδώ και να τους επιτρέψω να σκοτώσουν τη φίλη μου όταν έχω ένα τέλειο νεφρό και μπορώ να της σώσω τη ζωή;" Είπε ο Fougner.
Η Lutali έλαβε μια επιστολή από το σύστημα της UCHealth την περασμένη εβδομάδα εξηγώντας ότι εκείνη και η Fougner είχαν περιθώριο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου για να ξεκινήσουν τη διαδικασία εμβολιασμού, διαφορετικά θα αφαιρεθούν από τη λίστα μεταμοσχεύσεων.
Τον Αύγουστο, η UCHealth είπε στον Lutali ότι το να κάνεις εμβόλιο δεν θα ήταν απαίτηση για τη χειρουργική επέμβαση. "Στα τέλη Αυγούστου, επιβεβαίωσαν ότι δεν χρειαζόταν εμβόλιο για τον COVID εκείνη τη στιγμή", είπε.
"Προχωρήστε γρήγορα στις 28 Σεπτεμβρίου. Τότε το έμαθα. Η Jaimee έμαθε ότι έχουν αυτήν την πολιτική για τη λήψη του COVID για τον δότη και τον παραλήπτη
Η ζωή της έχει μείνει τώρα όμηρος λόγω αυτής της εντολής", πρόσθεσε.

Η επιστολή από το νοσοκομείο που έλαβε η Lutali:

letter_1.png

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης