Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι πυροσβέστες του Λος Άντζελες στρέφονται δικαστικά εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού για Covid – Ζητούν αποζημιώσεις εκατομμυρίων

Οι πυροσβέστες του Λος Άντζελες στρέφονται δικαστικά εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού για Covid – Ζητούν αποζημιώσεις εκατομμυρίων
Ο δήμος του Λος Άντζελες ζητούσε από όλους τους υπαλλήλους της πόλης να έχουν υποβληθεί στην δεύτερη δόση ή στο μονοδοσικό εμβόλιο έναντι του Covid έως τις 5 Οκτωβρίου
Σχετικά Άρθρα

Εκατοντάδες πυροσβέστες στο Λος Άντζελες στρέφονται δικαστικά εναντίον της εντολής υποχρεωτικού εμβολιασμού των δημοτικών υπαλλήλων.
Μάλιστα με την αγωγή τους οι 871 πυροσβέστες ζητούν αποζημίωση, 2,5 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας.
«Οι αξιώσεις θα κατατεθούν στο Ανώτερο Δικαστήριο ως αστική υπόθεση σύμφωνα με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στην Καλιφόρνια», ανέφερε ο Kevin McBride, δικηγόρος των πυροσβεστών.
Το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες εξέδωσε διάταγμα που απαιτούσε από όλους τους υπαλλήλους της πόλης να έχουν υποβληθεί στην δεύτερη δόση ή στο μονοδοσικό εμβόλιο έναντι του Covid έως τις 5 Οκτωβρίου, εκτός εάν έχουν ιατρική ή θρησκευτική απαλλαγή.
«Ο στόχος της πόλης είναι να έχει εμβολιασμένο εργατικό δυναμικό.
Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν την επιλογή να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό και να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο έλεγχο », αναφέρει η απόφαση της δημοτικής αρχής.

Η απειλή απόλυσης

Το γραφείο του δημάρχου ανακοίνωσε ότι οι απαλλαγμένοι, μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι θα εξακολουθήσουν να υποχρεούνται να κάνουν τακτικά τεστ για τον Covid.
Δόθηκαν εντολές στους πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λος Άντζελες ότι όσοι δεν εξαιρούνται ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τη «σκληρή προθεσμία» της 20ης Οκτωβρίου, θα σταλούν στο σπίτι για πέντε ημέρες χωρίς αμοιβή , και αν ακόμη αποφασίσουν να μην κάνουν το εμβόλιο μετά από άλλες πέντε ημέρες, θα απολυθούν.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο των πυροσβεστών, η εντολή εμβολιασμού είναι «κατάφωρα λανθασμένη» για διάφορους λόγους, όπως παρεμβάσεις στα εργασιακά δικαιώματα, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και ιατρικού απορρήτου και πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας,αναφέρει το Epoch Times.

Δεν κάνουν πίσω οι πυροσβέστες

Οι ενάγοντες είναι μέλη των Ηνωμένων Πυροσβεστών του Λος Άντζελες (UFLAC).
Το σωματείο ανακοίνωσε, πως ο δήμος δεν μπορεί να επιβάλει οποιεσδήποτε συνέπειες σχετικά με την προθεσμία της 5ης Οκτωβρίου» περί εμβολιασμού και το θέμα θα πρέπει να απασχολήσει συζητήσεις σε ανώτερο συνδικαλιστικό επίπεδο.
Ο δήμος έχει 45 ημέρες για να αξιολογήσει το έγγραφο, μετά το οποίο η αγωγή πρόκειται να κατατεθεί αμέσως, ανέφεραν οι New York Times.
«Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και τα δικαστήρια σε όλη τη χώρα έχουν επικυρώσει τις εντολές εμβολιασμού...
Είμαι βέβαιος ότι θα νικήσουμε.
Αυτοί που σκοπεύουν να μηνύσουν την πόλη είναι μόλις ένας στους τέσσερις πυροσβέστες του Λος Άντζελες», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της αμερικανικής μεγαλούπολης, Mike Feuer.
Να σημειωθεί ότι το Λος Άντζελες διαθέτει 3.435 πυροσβέστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης