Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο «σφυρί» ακίνητα των πρώην εισηγμένων Μπάμπης Βωβός, Τεξαπρέτ, Χατζηιωάννου και Τροπαία

Στο «σφυρί» ακίνητα των πρώην εισηγμένων Μπάμπης Βωβός, Τεξαπρέτ, Χατζηιωάννου και Τροπαία
Η μία από τις τελευταίες πράξεις του… δράματος θα παιχθεί το επόμενο διάστημα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών
Σχετικά Άρθρα

Τέσσερις πρώην εισηγμένες του ΧΑ, που αρκετά χρόνια πριν έκαναν επενδύσεις, πρωταγωνιστούσαν κάποιες από αυτές τους τομείς δραστηριότητάς τους, προσελκύοντας μάλιστα το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών και αναλυτών, θα απασχολήσουν το επόμενο διάστημα, όχι τη χρηματιστηριακή αγορά αλλά μία άλλη αγορά.
Την αγορά ακινήτων και συγκεκριμένα των ακινήτων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό.
Ονόματα που άλλοτε τραβούσαν τα επενδυτικά βλέμματα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια, έχουν τεθεί στο περιθώριο, όπως Μπάμπης Βωβός, Χατζηιωάννου, Τεξαπρέτ και Sanyo, θα δουν περιουσιακά τους στοιχεία να βγαίνουν στο… σφυρί.

Μπορεί η Τεξαπρέτ να μην είχε κάτι σημαντικό να επιδείξει στο ΧΑ, αλλά όσοι ασχολούνται πολλά χρόνια και με τις μικρομεσαίες εταιρείες, θυμούνται τις μεγάλες κερδοσκοπικές διαδρομές της μετοχής ακόμα και προς τα τελευταία χρόνια διαπραγμάτευσης.
Όλα αυτά βέβαια πριν το 2010.

Στο σήμερα, στις 20 Οκτωβρίου, η Do Value βγάζει σε πλειστηριασμό, ακίνητο της εταιρείας με τιμή πρώτη προσφοράς τα 5 εκατ. ευρώ.
Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Καλοχωρίου της Δημοτικής ενότητας Εχεδώρου του Δήμου Δέλτα της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης.
Η συνολική επιφάνεια των κτιριακών εγκαταστάσεων ανέρχεται σε περίπου 27,5 χιλ. τ.μ. και περιλαμβάνει το εργοστάσιο, αποθήκες, γραφεία, δεξαμενές κ.α.
Στις 17 Νοεμβρίου βγαίνουν ακίνητα της Τροπαία (πρώην ΣΑΝΥΟ), που αποτελούν μέρη του εμπορικού κέντρου που βρίσκεται στο Δήμο Αμαρουσίου επί της λεωφόρου Κηφισίας 41-45.
Στις 8 Δεκεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς 2,58 εκατ. ευρώ βγαίνει σε πλειστηριασμό το εργοστάσιο της Χατζηιωάννου στην Ξάνθη.
Η έκτασή του είναι περίπου 365 χιλ. τ.μ. και σε τμήμα αυτού, ήτοι 65 χιλ. τ.μ. βρίσκεται το βιομηχανικό κτίριο καλτσοποιιας εμβαδού 25 χιλ. τ.μ. μαζί με άλλες εγκαταστάσεις και δίπλα του υπάρχει και φωτοβολταϊκό πάρκο με επιφάνεια 95 χιλ. τ.μ.

Στις 22 Δεκεμβρίου βγαίνει σε πλειστηριασμό ακίνητο της Μπάμπης Βωβός, άλλοτε ισχυρής εταιρείας του ΧΑ, με ξένους θεσμικούς να την παρακολουθούν και ξένους επενδυτές να είναι στο μετοχικό κεφάλαιο.
Αυτή τη φορά το ακίνητο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισίας 109 βγαίνει στην τιμή πρώτη προσφοράς των 4,8 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για ημιτελές ακίνητο (έχει κατασκευαστεί ο σκελετός από οπλισμένο σκυρόδερμα), δύο κτιρίων ανεξάρτητα τετραώροφα με υπόγεια (θέσεις στάθμευσης) και γραφειακούς χώρους.
Υπάρχει ακόμα τμήμα που περιλαμβάνει την κατασκευή υπογείων για το οποίο όμως δεν έχει γίνει κάποια κατασκευή.
Η μία από τις τελευταίες πράξεις του… δράματος θα παιχθεί το επόμενο διάστημα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης