Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bitcoin: Συνεχίζεται το bull run στα 57.000 δολ., μόλις -15% από τα ιστορικά υψηλά - Tι λένε οι αναλυτές

Bitcoin: Συνεχίζεται το bull run στα 57.000 δολ., μόλις -15% από τα ιστορικά υψηλά - Tι λένε οι αναλυτές
Tα πράγματα φαίνονται ρόδινα για τους Bitcoin traders
Σχετικά Άρθρα

Μόλις 15% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά βρίσκεται το Bitcoin, με την τιμή του να έχει διασπάσει τα 57.000 δολάρια ανά νόμισμα.
Ένα «κοκτέιλ» παραγόντων έχει θέσει τα θεμέλια για το φινάλε του δ’ τριμήνου 2021, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για άλλο ένα bull run.
Αποσυνδεδεμένο από τα μάκρο και το δολάριο ΗΠΑ, το Bitcoin μοιάζει και πάλι με τη χρυσή εναλλακτική λύση που αναζητούν οι επενδυτές - όλα αυτά ενώ τα altcoins ξεφεύγουν.

Υστερούν τα altcoins

Τα πράγματα φαίνονται ρόδινα για τους Bitcoin traders – αφού ατενίζουν το κρυπτονόμισμα από τα υψηλά των τελευταίων πέντε μηνών.
Λίγο πριν από την τελευταία επίθεση για τις 64.000 και τα υψηλά όλων των εποχών, οι συμμετέχοντες στην αγορά, αν μη τι άλλο, είναι ενθουσιασμένοι.
Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη πτυχή πίσω από τη δύναμη του Bitcoin.
Τα Altcoins… υπολειτουργούν, οδηγώντας σε προβλέψεις για μια «σεζόν Bitcoin» πριν εμφανιστεί αργότερα κάποια alt season.
Όπως αναφέρει η Cointelegraph, αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι το 2022.
«Υποθέτω ότι το παιχνίδι με το Bitcoin συνεχίζεται, ενώ τα altcoins δεν έχουν λάβει ακόμα μέρος» αναφέρει ο αναλυτής Van de Poppe.
Πάντως, το πόσο θα μπορούσε να ανέβει η τιμή του BTC είναι θέμα συζήτησης.
Και ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα 200.000 ή ακόμη και τα 300.000 δολάρια είναι «προγραμματισμένα», άλλοι έχουν χάσει ήδη την πίστη τους, υποστηρίζοντας ότι αυτός ο κύκλος δεν μπορεί να είναι σαν τους δύο τελευταίους.
Άλλοι αναλυτές επισημαίνουν πως η πτώση του Σεπτεμβρίου κάτω από 40.000 δολ., για παράδειγμα, είναι παρόμοια με αυτές του 2013 και του 2017, αμέσως πριν από την απογείωση, λειτουργώντας ως η «απόλυτη» bear trap.
Σημειώνεται ότι τώρα τελούμε σε αναμονή για την έγκριση ενός Bitcoin ΕΤF από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.
Σε περίπτωση που τα ETF λάβουν το πράσινο φως, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι όλο και περισσότερα κεφάλαια θα εισρεύσουν σε αυτά.

JP Morgan: Οι θεσμικοί επιστρέφουν στην crypto-αγορά

«Η γοητεία του Bitcoin ως αντιστάθμισης στον πληθωρισμό» προσελκύει θεσμικούς επενδυτές στην αγορά κρυπτογράφησης, έγραψε ο Νικόλαος Πανηγυρτζόγλου της JP Morgan σε σημείωμά του την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, όπως είπε, «υπάρχουν ενδείξεις ότι η προηγούμενη μετάβαση από τον χρυσό στο bitcoin, που παρατηρήθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του δ’ τριμήνου του 2020 και στις αρχές του 2021, έχει αρχίσει να αναδύεται ξανά τις τελευταίες εβδομάδες».
Η τιμή του Bitcoin έχει ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια, δηλαδή αύξηση +85% φέτος.
Από την άλλη, η τιμή του Ether, του εγγενούς token του blockchain του Ethereum, έχει σημειώσει αύξηση 393% μέχρι σήμερα.
Εν τω μεταξύ, οι τιμές του χρυσού κυμαίνονται κάτω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά, υποχωρώντας 6,5% το 2021.
Ο Πανηγυρτζόγλου επισήμανε «την αποτυχία του χρυσού να ανταποκριθεί τις τελευταίες εβδομάδες στις αυξημένες ανησυχίες για τον πληθωρισμό» ως πιθανό μοχλό της επιστροφής στο bitcoin.
Ο χρυσός θεωρείται συχνά από τους επενδυτές ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού λόγω της αντίληψης ότι προστατεύει την αγοραστική δύναμη και την ικανότητα να παρέχει άμυνα κατά τη διάρκεια αναταράξεων της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης