Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου: Σε ορισμένες περιπτώσεις θα ξεπεράσουμε το 65% αφίξεων και εσόδων του 2019

Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου: Σε ορισμένες περιπτώσεις θα ξεπεράσουμε το 65% αφίξεων και εσόδων του 2019
Μετά τις 10 Ιουλίου παρατηρείται κίνηση ανάλογη του 2019 σε όλα τα καταλύματα της Κρήτης

Για τις επιπτώσεις του σεισμού που ταρακούνησε την Κρήτη στον τουρισμό, για την πορεία της φετινής σεζόν, η οποία σε έναν μήνα θα ρίξει αυλαία, καθώς και για τις επόμενες χρονιές μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου.
«Μετά τις 10 Ιουλίου βλέπουμε κίνηση του 2019 στην Κρήτη σε όλα τα καταλύματα. Εχει ανοίξει το 90% των καταλυμάτων της Κρήτης. Οι πληρότητες ήταν πάρα πολύ υψηλές, είδαμε μέρες, τέλη Ιουλίου, αρχές και μέσα Αυγούστου που ήταν καλύτερες από το 2019, οπότε πιστεύω ότι είχαμε στο τέλος ένα καλύτερο αποτέλεσμα απ’ ό,τι περιμέναμε οι περισσότεροι. Διότι είχαμε υπολογίσει περίπου ένα 50%-55% και σε ορισμένες περιπτώσεις νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε το 65% του 2019 σε επίπεδο αφίξεων και εσόδων, και μπορεί να φτάσουμε και παραπάνω. Τα έσοδα ήταν πάρα πολύ καλά», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Χαλκιαδάκης.
«Θα είμαστε ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία που θα πιστοποιηθεί ως pet friendly. Είναι πολύ βασικό πιστεύω για τους Βορειοευρωπαίους και τους Αμερικάνους τουρίστες να έχουν τα pet friendly ξενοδοχεία. Εμείς θα πιστοποιηθούμε μέσα στον Οκτώβριο για να ξεκινήσουμε από την αρχή του χρόνου να είμαστε πιστοποιημένοι και να φιλοξενήσουμε και τα ζωάκια σωστά», τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου.
«Από δω και πέρα θα έχουμε μια “χρυσή” δεκαετία στον τουρισμό της Ελλάδας και πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα έχουμε χρονιές-ρεκόρ. Επίσης και η Κρήτη αναμένεται να πάει πολύ καλά την επόμενη 5ετία γιατί έχουμε και το αεροδρόμιο το καινούργιο το οποίο θα ανοίξει το 2025, θα έχουμε τον ΒΟΑΚ το 2028 και πολλές μαρίνες, οπότε προβλέπεται μεγάλη ανάπτυξη στον τουρισμό», καταλήγει ο Ν. Χαλκιαδάκης.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης