Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Πάνω από 100 άτομα έκαναν ληγμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Οι περισσότεροι ήταν μόλις μεταξύ 12 και 15 ετών

Σουηδία: Πάνω από 100 άτομα έκαναν ληγμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Οι περισσότεροι ήταν μόλις μεταξύ 12 και 15 ετών
Δεν υπάρχουν γνωστοί ιατρικοί κίνδυνοι από τη λήψη εμβολίων που έχουν αποθηκευτεί μετά την ημερομηνία λήξης
Σχετικά Άρθρα

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού με ληγμένο σκεύασμα στο Νικόπινγκ της Σουηδίας.
Τα ληγμένα σκευάσματα ήταν της Pfizer και οι εμβολιασμοί έγιναν τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, το εμβόλιο έχει αποθηκευτεί σωστά, αλλά η κατά προτίμηση ημερομηνία λήξης του κατασκευαστή έχει παρέλθει.
Τα άτομα που έλαβαν τις δόσεις έχουν ενημερωθεί.
«Δεν υπάρχουν γνωστοί ιατρικοί κίνδυνοι από τη λήψη εμβολίων που έχουν αποθηκευτεί μετά την ημερομηνία λήξης και η προκαταρκτική μας εκτίμηση είναι πως το εμβόλιο εξακολουθεί να παρέχει προστασία έναντι της COVID-19. Ωστόσο, έχουμε έρθει σε επαφή με τον κατασκευαστή εμβολίων Pfizer για να λάβουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εάν η αποθήκευση μετά την ημερομηνία λήξεις μπορεί να έχει κάποια επίδραση στο εμβόλιο και να χρειάζεται ο εμβολιασμός να επαναληφθεί» δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής εμβολιασμών Johanson.

Μεταξύ των 102 Σουηδών που έλαβαν ληγμένο εμβόλιο, οι 88 ήταν ηλικίας μεταξύ 12 και 15 ετών.
Σημειώνεται πως το περασμένο καλοκαίρι 899 Νεοϋορκέζοι που εμβολιάστηκαν με ληγμένα σκευάσματα της Pfizer, έλαβαν στη συνέχεια μία τρίτη δόση, ενώ νωρίτερα φέτος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέτρεψε τις αφρικανικές χώρες να διατηρήσουν τα ληγμένα εμβόλια.

www.bankingnews.gr 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης