Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ζαούτης (ΕΟΔΥ): Με τα σημερινά δεδομένα, οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά

Ζαούτης (ΕΟΔΥ): Με τα σημερινά δεδομένα, οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά
Η τελική απόφαση για τις παρελάσεις θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα

Όλα τα ανοιχτά φαίνεται πως είναι τα ενδεχόμενα όσον αφορά τις παρελάσεις με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, να συνδέει την τελική απόφαση με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.
«Η επιδημιολογική εικόνα είναι αυτή που θα κρίνει την απόφαση της Επιτροπής για τις παρελάσεις. Με τα σημερινά δεδομένα παραμένουμε στη δήλωση του υπουργού, του κ. Βορίδη για την πραγματοποίηση τους αλλά επειδή πρόκειται για δυναμική και μεταβαλλόμενη κατάσταση θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα» δήλωσε ο κ. Ζαούτης μιλώντας στον Αθήνα 9.84.
Όσον αφορά τα παιδιά, ο ίδιος αναφέρθηκε στις αρνητικές συνέπειες του κορωνοϊού αλλά και στον εμβολιασμό των ηλικιών 5-11 ετών.
Όπως είπε, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Pfizer, η μελέτη στην οποία προχώρησε έδειξε ότι το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό χωρίς άλλες παρενέργειες. Μόλις λάβει έγκριση θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τον εμβολιασμό τους: «Υπάρχουν πολλές αρνητικές συνέπειες στα παιδιά όπως παραδείγματος χάριν ότι το 10% νοσεί από long covid ή άλλα που έχουν συνέπειες στην ψυχολογία τους με στρες, κατάθλιψη. Πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε σοβαρά το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης