Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το νέο σκηνικό του μετοχικού πολέμου στον Ελλάκτωρ – Πυκνές και σημαντικές εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες

Το νέο σκηνικό του μετοχικού πολέμου στον Ελλάκτωρ – Πυκνές και σημαντικές εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες
Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πυκνές από εξελίξεις....στον όμιλο Ελλάκτωρ
Σχετικά Άρθρα

Σε νέα φάση εισέρχεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η γνωστή μετοχική αντιπαράθεση στον όμιλο Ελλάκτωρ.
Και οι δύο πλευρές διαθέτουν περίπου από 30% των μετοχών η κάθε μια, προτιμούν να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους αλλά είναι βέβαιον ότι σχεδιάζουν τις νέες κινήσεις.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πυκνές από εξελίξεις....

Η πλευρά των εταιρειών Greenhill και Kiloman των επιχειρηματιών Δ. Μπάκο και Γ. Καϋμενάκη, με μια αναπάντεχη κίνηση απέκτησαν επιπλέον 0,7% της εταιρείας δείχνοντας αποφασιστικότητα ενώ στελέχη της άλλης πλευράς σε προφανή αμηχανία προσπάθησαν να αποδώσουν την ήττα τους σε… λάθος που (κατά τη γνώμη τους) έκαναν οι αντίπαλοι!

Πάντως έως τώρα η αντιπαράθεση των δύο πλευρών γίνεται σε δύο πεδία.
Πρώτον όσον αφορά το παρελθόν και τις ενδεχόμενες ευθύνες.
Δεύτερον, σχετικά με την μελλοντική πορεία του ομίλου Ελλάκτωρ.

Παράγοντες της χρηματιστηριακής αλλά και της κατασκευαστικής αγοράς που παρακολουθούν με εύλογο ενδιαφέρον την υπόθεση σημειώνουν ότι το τελευταίο διάστημα, η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε άμυνα για να μην πούμε υποχώρηση.

Αντίθετα η ανακοίνωση του εφοπλιστικού διδύμου, θεωρείται προάγγελος νέων πρωτοβουλιών καθώς επιχείρησε την πλήρη αποδόμηση των πεπραγμένων της διοίκησης.
Όσον αφορά τις ευθύνες για το παρελθόν, τεκμηριώνεται ότι οι ζημιές προκλήθηκαν στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια την περίοδο διοίκησης Μπόμπολα και στα φωτοβολταϊκά της Αυστραλίας με αποκλειστική ευθύνη του Ε. Σαραντόπουλου.
Το πρόβλημα της σημερινής διοίκησης είναι ότι αποφεύγει να αποδεχθεί την πραγματικότητα καθώς πήρε τον έλεγχο της εταιρείας ακριβώς επειδή συμμάχησε με όσους την είχαν βλάψει στο παρελθόν.
Και τώρα δυσκολεύονται να απαλλαγούν από τα βαρίδια του παρελθόντος.

Αλλά και όσον αφορά την μελλοντική πορεία της μεγάλης εταιρείας, η διοίκηση δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα ελκυστικό και ρεαλιστικό όραμα.
Κανείς δεν γνωρίζει τις πραγματικές επιλογές της.
Δείχνει να απομακρύνεται από την ανάληψη μεγάλων έργων υποδομής, με το επιχείρημα ότι θα στραφεί σε πλέον κερδοφόρες δραστηριότητες αλλά αυτές παραμένουν ακόμα στη σφαίρα της φαντασίας…

Τα πραγματικό όμως πρόβλημα της εταιρείας είναι ότι ο ολλανδός μέτοχος ατύχησε στο επιτελείο που προσέλαβε. Κι αυτό επειδή η επιλογή του δεν έγινε με κριτήριο και ζητούμενο, την δυναμική ανάπτυξη της επιχείρησης.
Την αρχική περίοδο εμπλοκής της Reggeborgh με την Ελλάκτωρ, ο ολλανδός επενδυτής ήταν βασικός μέτοχος ανταγωνιστικής κατασκευαστικής εταιρείας το επιτελείο της οποίας είχε προτείνει τους περισσότερους από τους σημερινούς διοικούντες την Ελλάκτωρ.
Στο μεταξύ τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν αλλά παραδόξως παρέμειναν τα ίδια πρόσωπα, τα οποία μάλλον αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος της ανάπτυξης καθώς είχαν τοποθετηθεί με αποστολή να λειτουργούν συμπληρωματικά…

Υποσημείωση

Να προετοιμαστεί η χρηματιστηριακή αγορά για σοβαρές εξελίξεις στον όμιλο Ελλάκτωρ, που θα υποχρεώσουν Reggebrogh και διοίκηση να δουν την ωμή πραγματικότητα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης