Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αύξηση διασποράς εξετάζει η Prodea – Η Κίνηση θα βελτιώσει την εμπορευσιμότητα

Αύξηση διασποράς εξετάζει η Prodea – Η Κίνηση θα βελτιώσει την εμπορευσιμότητα
Η κίνηση θεωρείται σημαντική καθώς η μετοχή κάνει ελάχιστες πράξεις καθημερινά ενώ δεν είναι λίγες οι συνεδριάσεις που δεν γίνεται κάποια πράξη
Σχετικά Άρθρα

Αρκετά χρόνια εξετάζει η διοίκηση της Prodea το ενδεχόμενο να αυξήσει τη διασπορά των μετοχών και να βελτιωθεί και η εμπορευσιμότητα της μετοχής στο ΧΑ.
Φαίνεται πως οι συνθήκες ωρίμασαν για μία ιδιωτική τοποθέτηση.
Η εισηγμένη είναι η ένατη σε κεφαλαιοποίηση εταιρεία στο ΧΑ, αλλά είναι εκτός βασικών δεικτών, αφού ο βασικός μέτοχος Invel Real Estate κατέχει ποσοστό σημαντικά πάνω από 90%, επομένως ο αριθμός των μετοχών που βρίσκονται σε ελεύθερη διασπορά είναι εξαιρετικά περιορισμένος.
Στο παρελθόν ήθελε να πετύχει τη βελτίωση της διασποράς μέσω αύξησης κεφαλαίου, ωστόσο όπως φαίνεται αυτή η κίνηση ατόνησε.
Τώρα εξετάζεται η ιδιωτική τοποθέτηση μέσω πώλησης πακέτου μετοχών από τον βασικό μέτοχο. 
Η εισηγμένη προχώρησε πρόσφατα σε έκδοση ομολογιακού δανείου 300 εκατ. ευρώ και τώρα φέρεται πως ο βασικός μέτοχος είναι διατεθειμένος να διαθέσει ποσοστό προκειμένου να μειώσει το ποσοστό του.
Η κίνηση θεωρείται σημαντική καθώς η μετοχή κάνει ελάχιστες πράξεις καθημερινά ενώ δεν είναι λίγες οι συνεδριάσεις που δεν γίνεται κάποια πράξη.
Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση εξαμήνου στις 30 Ιουνίου 2021 η εύλογη αξία των ακινήτων υπό διαχείριση (Assets Under Management - AUM) της εταιρείας ανερχόταν σε 2,37 δισ. ευρώ.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 1,95 δισ. ευρώ και χθες η μετοχή έκλεισε στα 7,65 ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης