Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με βοήθειες από το εξωτερικό κοιτάζει προς τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με βοήθειες από το εξωτερικό κοιτάζει προς τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η κίνηση των ξένων αγορών δίνει σήμα για προσέγγιση της αντίστασης των 900 μονάδων. Έχει μία καλή ευκαιρία σήμερα να κλείσει με θετικό πρόσημο την εβδομάδα. Θέλουμε κίνηση από τις τράπεζες και φυσικά τις επιλεκτικές τοποθετήσεις. Θα ήταν καλό να έχουμε σήμερα και βελτιωμένες συναλλαγές, αλλά οι αναλυτές δεν είναι και τόσο αισιόδοξοι για τον τζίρο.

Το άνοιγμα είναι ανοδικό και κινείται πάνω από τις 890 μονάδες ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης. Η Alpha Bank κινείται προς τα 1,12 ευρώ ενώ ανοδικά κινούνται και οι άλλες δύο συστημικές Εθνική και Eurobank. Βοήθειες από Motor Oil και μικρότερες από ΟΠΑΠ. Ο τζίρος χαμηλός στα πρώτα λεπτά. Ανοδικά κινείται και η πλειονότητα των μετοχών που έχουν κάνει πράξη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στα 1,12 ευρώ έχει πωλητές με περισσότερα από 250 συμβόλαια η Alpha Bank. Μικρός πάντως ο όγκος συμβολαίων στο ξεκίνημα και νομίζουμε μικρότερες είναι και οι εντολές πώλησης. Η Εθνική έχει όγκο περίπου 700 συμβόλαια. Για να δούμε αν η κίνηση των μετοχών θα κάνει τους πωλητές στα παράγωγα να το ξανασκεφτούν.

ΟΤΕ: Χρειάζεται και τη δική του βοήθεια η αγορά. Αν και έχει απομακρυνθεί κάπως από τα υψηλά του και ήταν λογική μία διόρθωση καθώς έχει δώσει μεγάλες υπεραξίες, η συμπεριφορά της μετοχής παραμένει καλή.

ΟΠΑΠ: Έχει ρίξει ρυθμούς το τελευταίο διάστημα και κοντά έχει μία σημαντική αντίσταση. Η προοπτική υψηλών μερισματικών αποδόσεων τα επόμενα χρόνια (από 1 ευρώ και πάνω δεσμεύτηκε η διοίκηση) διαμορφώνουν μία καλή προοπτική για όσους βλέπουν μακροπρόθεσμα.

COCA COLA: Έβαλε καλή πλάτη στις προηγούμενες συνεδριάσεις και ξεπέρασε ξανά τα 11 δισ. ευρώ η αποτίμηση. Αν κάνει διόρθωση θα επηρεάσει την αγορά. Στα πρώτα λεπτά πάντως οι αγοραστές δείχνουν διαθέσεις για συνέχιση της ανόδου. Αμετάβλητη άνοιξε η μετοχή και οριακά πιο πάνω βγαίνει ο πρώτος αγοραστής.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Υπάρχουν δύο μεγάλοι μέτοχοι που επίσημα έχουν περίπου 60% μαζί. Αν βάλουμε και το fund που στηρίζει τους «Ολλανδούς» πάμε στο 70%. Άρα η διασπορά περιορίζεται σημαντικά. Η συσσώρευση συνεχίζεται στη μετοχή και νομίζουμε πως έχει περισσότερες πιθανότητες η ανοδική κίνηση, λόγω των πληροφοριών για επιπλέον αγορές από κάποιους μετόχους. Από 1,30-1,60 ευρώ συσσωρεύει η μετοχή. Στα 1,41 ευρώ και στο +1,22%.

JUMBO: Αν εξαιρέσουμε τις ανησυχίες για τα αποθέματα, η μετοχή διαγραμματικά δείχνει και αυτή πως συνεχίζει τη συσσώρευση.

LAVIPHARM: Δείχνει πως έχει και πάλι σημαντικούς πωλητές.

CENTRIC: Καλοί αγοραστές στα 0,29 ευρώ και κίνηση προς τα 0,30 ευρώ. Η αποτίμηση χαμηλή στα 30 εκατ. ευρώ. Παραμένει σε συσσώρευση και αυτή η μετοχή.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Υπάρχουν και σήμερα οι πωλητές στη μετοχή, κάτω από τα 0,70 ευρώ.

INTRACOM: Μετά τη χθεσινή υποχώρηση κινείται οριακά ανοδικά κρατώντας τα 2 ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Έχουν ατονήσει σημαντικά το τελευταίο διάστημα και δεν εντοπίζονται κινήσεις σχεδόν στο σύνολο των μετοχών της κατηγορίας. Πάντως κρατάνε μεγάλο μέρος από τα κέρδη που έχουν από την αρχή του έτους και αυτό είναι το σημαντικό. Οι όγκοι είναι μειωμένοι και κάποιες μετοχές έχουν αυξήσει την απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή, δυσκολεύοντας το trading.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης