Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Περισσότερα κοινά κρυολογήματα και γρίπη φέτος - Υπό μερικό έλεγχο η πανδημία

Βασιλακόπουλος: Περισσότερα κοινά κρυολογήματα και γρίπη φέτος - Υπό  μερικό έλεγχο η πανδημία
«Δεν υπάρχει πρόβλημα εάν σε ένα κλειστό μπαρ υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι νέοι», ανέφερε ο Θ. Βασιλακόπουλος

Να κάνουν άφοβα την τρίτη δόση του εμβολίου κάλεσε τους πολίτες ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, χαρακτηρίζοντας λογική την ελευθερία των εμβολιασμένων, αλλά και εκτιμώντας ότι φέτος θα υπάρχουν περισσότερα κοινά κρυολογήματα και γρίπη γιατί πολλοί έβγαλαν τις μάσκες.
«Καλώ όλους να κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου χωρίς φόβο. Μην φοβάται κανείς ότι αν κάνει κάποιος την τρίτη δόση θα πάθει κάτι. Πιο προστατευμένος θα είναι. Έχει νόημα για όσους εμβολιάστηκαν Ιανουάριο, Φεβρουάριο ή Μάρτιο να κάνουν τρίτη δόση» ανέφερε μιλώντας στο ΜEGA ο κ. Βασιλακόπουλος.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η πανδημία βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο στη χώρα μας, αν και ορισμένα μέρη είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα και εκτίμησε ότι ήταν λάθος που σταμάτησε η κουβέντα για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, καθώς «η πειθώ έχει όρια».
Ακόμη, χαρακτήρισε «λογική» την ελευθερία στους εμβολιασμένους λέγοντας πως «θα είναι ακόμα πιο λογική όταν ολοκληρωθεί η τρίτη δόση στους ηλικιωμένους».
Υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα εάν σε ένα κλειστό μπαρ υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι νέοι».
Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι φέτος θα υπάρχουν περισσότερα κοινά κρυολογήματα και γρίπη γιατί πολλοί έβγαλαν τις μάσκες.
«Πέρυσι εμβολιάστηκαν 4 εκατομμύρια με το αντιγριπικό. Να δώσουμε και φέτος το καλό παράδειγμα» , σημείωσε και πρόσθεσε ότι έπεσε η μέση ανοσία του πληθυσμού γιατί δεν υπήρχε γρίπη πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης