Τελευταία Νέα
Διεθνή

FinCEN – ΗΠΑ: Σε ύψος ρεκόρ η καταβολή λύτρων για κυβερνοεπιθέσεις – Ξεπέρασε το σύνολο του 2020

FinCEN – ΗΠΑ: Σε ύψος ρεκόρ η καταβολή λύτρων για κυβερνοεπιθέσεις – Ξεπέρασε το σύνολο του 2020
Τα χρηματιστήρια και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανέφεραν πληρωμές άνω των 590 εκατομμυρίων δολαρίων για επιθέσεις ransomware, συμπεριλαμβανομένων πληρωμών cryptos, στο Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) το πρώτο εξάμηνο του 2021
Σχετικά Άρθρα

Οι πληρωμές -λύτρα που συνδέονται με κυβερνοεπιθέσεις ransomware το 2021 ξεπερνούν ήδη το σύνολο του 2020, δήλωσε την Παρασκευή (16/10) η επιθεώρηση οικονομικών εγκλημάτων της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021.
Τα χρηματιστήρια και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανέφεραν πληρωμές άνω των 590 εκατομμυρίων δολαρίων για επιθέσεις ransomware, συμπεριλαμβανομένων πληρωμών κρυπτονομισμάτων, στο Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) το πρώτο εξάμηνο του 2021, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 416 εκατομμύρια δολάρια για το σύνολο του 2020.
Δεν ήταν αμέσως σαφές τι ποσό από αυτό το σύνολο περιελάμβανε συγκεκριμένα συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, έναντι πιο παραδοσιακών μεθόδων πληρωμής.

Σε cryptos

Το δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι οι επιτιθέμενοι «ζητούν όλο και περισσότερο πληρωμές σε κρυπτονομίσματα που ενισχύουν την ανωνυμία» όπως το monero.
Η FinCEN συνέδεσε τα αναφερόμενα ποσά, τα οποία προέρχονταν από Suspicious Activity Reports (SARs), με συναλλαγές ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ενδέχεται να συνδέονται με πληρωμές ransomware, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Υπουργείου Οικονομικών Todd Conklin.

Οδηγίες συμμόρφωσης

Εκτός από τα ευρήματα της FinCEN, το Γραφείο Εξωτερικού Ελέγχου Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) του Υπουργείου Οικονομικών δημοσίευσε ένα φυλλάδιο «οδηγίες συμμόρφωσης με τις κυρώσεις» για τις επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων, περιγράφοντας λεπτομερώς τις απαιτήσεις για πρόσωπα και οντότητες των ΗΠΑ που έρχονται σε επαφή με «αποκλεισμένα» κρυπτονομίσματα.
Το έγγραφο περιλαμβάνει προτεινόμενες βέλτιστες πρακτικές και ελέγχους που μπορούν να εφαρμόσουν οι επιχειρήσεις της βιομηχανίας κρυπτογράφησης για να συμμορφωθούν με τον ομοσπονδιακό νόμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης