Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σταθεροποιητικές τάσεις – Συνεχίζεται η συσσώρευση

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σταθεροποιητικές τάσεις – Συνεχίζεται η συσσώρευση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η εβδομάδα που ξεκινάει έχει αρκετά να περιμένουμε. Έχουμε στο κλείσιμό της την αναθεώρηση της S&P, αλλά και αύριο τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ για την αύξηση κεφαλαίου αλλά και την έγκριση της πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ. Ίσως βγουν και κάποιες ειδήσεις για τα θέματα αυτά. Η τάση των αγορών του εξωτερικού θα συνεχίσει να μας επηρεάζει.

Η συσσώρευση προς το παρόν και σύμφωνα με τους αναλυτές είναι το κυρίαρχο σενάριο. Οι τραπεζικές μετοχές θα πρέπει και πάλι να βοηθήσουν. Στο ξεκίνημα άνοιξαν καλά. Έχουμε επίσης αρκετά μερίσματα μέχρι το τέλος του έτους. Έχουμε και ομολογιακές εκδόσεις που θα τραβήξουν ρευστότητα. Νοέμβριο έχουμε αναθεώρηση δεικτών MSCI και ήδη υπάρχουν κάποιες φήμες που επηρεάζουν συγκεκριμένες μετοχές.

ΤΖΙΡΟΣ: Και πάλι χαμηλός και αναμένεται να παραμείνει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Λογικό, όσο βρισκόμαστε σε συσσώρευση να υπάρχει αυτή η στάση αναμονής. Δυστυχώς όμως επηρεάζει κάποιες μετοχές και κυρίως αυτές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στα 1,14 ευρώ ο πωλητής στο παράγωγο της Alpha Bank, αλλά χωρίς πολλά ΣΜΕ. Λίγο κάτω από τα 1,13 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής. Η Πειραιώς και πάλι στα 1,44 ευρώ. Οριακές μεταβολές συνολικά για τις 4 συστημικές.

JUMBO: Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Optima Bank, η μετοχή υποχώρησε 5,2% την εβδομάδα που πέρασε ενώ υπήρξαν και φήμες ότι θα αφαιρεθεί η μετοχή από τον MSCI στην αναθεώρηση που θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου. Η μετοχή ξεκίνησε και πάλι πτωτικά αν και με μικρό όγκο και βρίσκεται στα 13,21 ευρώ με απώλειες 1,56%.

ΔΕΗ: Στα 9,02 ευρώ η μετοχή με τα βλέμματα βέβαια να παραμένουν πάνω της. Η Γενική Συνέλευσης ίσως βγάλει κάποιες ειδήσεις.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Θα εκδώσει ομολογιακό δάνειο το οποίο θα διαπραγματεύεται στην εγχώρια αγορά ομολόγων. Η γενική συνέλευση για την έγκρισή του θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου. Ήπια πτωτικό το άνοιγμα της μετοχής.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Γενική συνέλευση για επιστροφή κεφαλαίου 0,17 ευρώ ανά μετοχή στις 9 Νοεμβρίου. Στο 4% η απόδοση με βάση το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής. Η καλή μερισματική απόδοση ωθεί λίγο υψηλότερα τη μετοχή, αλλά χρειάζεται καλύτερο όγκο για να πάει προς τα 4,30 ευρώ.

ΟΤΕ: 0,248 ευρώ ανά μετοχή θα δώσει λόγω της πώλησης της Telekom Romania. Η αποκοπή θα γίνει στις 15 Νοεμβρίου. Ήπια ανοδικά στο ξεκίνημα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Προμέρισμα 0,1086 ευρώ ανά μετοχή με ημερομηνία αποκοπής 1/12. Στα 7 ευρώ η μετοχή με ήπιες απώλειες.

ΕΧΑΕ: Κρατάει τα 3,70 ευρώ και είδαμε δυνατούς όγκους στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Πρέπει να συνεχίσουν οι αγοραστές να είναι δυνατοί.

CPLP SHIPPING: Ξεκινάει σήμερα η δημόσια εγγραφή για το ομόλογο των 150 εκατ. ευρώ. Το ύψος του επιτοκίου θα είναι μεταξύ 2,6% και 3% με τις πληροφορίες της στήλης να αναφέρουν ότι θα κλείσει προς το 2,6%.

ΕΚΤΕΡ: Με σχετικά καλές συναλλαγές κινείται λίγο πάνω από τα 1,20 ευρώ. Βλέπουμε πως και πάλι κρατάει αυτό το επίπεδα πέριξ δηλαδή των 1,20 ευρώ, χωρίς διαθέσεις να πάει χαμηλότερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης